ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
SADA JE I SLUŽBENO

Bivši dinamovac želi biti u Dalićevim planovima: Jakić ima novi klub!

Imao je problema s ozljedom, ali i s činjenicom da ga trener Toppmöller nije vidio u udarnom sastavu
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2024. 19:09

Kristijan Jakić odlazi iz Eintrachta i karijeru će nastaviti u Augsburgu, vijest je koju je donio novinar njemačkog Sky Sporta Florian Plettenberg, a kasnije je potvrdio i sam klub koji je Jakića doveo na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora.

Ovakav razvoj događaja Jakić je već najavljivao jer je u prvom dijelu sezone odigrao samo 303 minute u osam službenih utakmica. Imao je problema s ozljedom koljena, ali i s činjenicom da ga trener Dino Toppmöller nije vidio u udarnom sastavu.

U nekim intervjuima je isticao kako želi promijeniti klub kako bi s većom minutažom konkurirao za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu, a sada je došao u Augsburg gdje ga čekaju Dion Drena Beljo i David Čolina. Doduše, Čolina je u situaciji da bi mogao napustiti klub u ovom prijelaznom roku, a često se spominje njegov povratak u Hajduk.

Jakić je u Eintracht došao u ljeto 2022. iz Dinama uz odštetu od 3,5 milijuna eura. Modri su ga dvije godine prije toga kupili od Lokomotive za 1,2 milijuna eura. Odigrao je pet utakmica za Vatrene.

Linker
28. travanj 2024 16:31