Toma Bašić

 DOMENICO CIPPITELLI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Domenico Cippitelli/zuma Press/profimedia
BIO BI POJAČANJE BIJELIMA

Bivši hajdukovac i želja navijača ipak ne stiže na Poljud, otpisan je u svom klubu i odlazi u ‘ligu petice‘!?

Pitanje koliko je takav povratak uopće i bio realan iz objektivnih financijskih limita splitske momčadi.
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 02. siječanj 2024. 14:33

Trener Lazia Maurizio Sarri već duže vrijeme ne računa na Tomu Bašića. Za klub iz Rima ukupno je u dvije i pol godine odigrao 70 utakmica i zabio dva gola uz dvije asistencije, no ove sezone skupio je samo devet minuta u Kupu Italije. Ugovor s rimskim klubom ima još dvije i pol godine, ali sve je izglednije da će već ovog prijelaznog roka preseliti u Njemačku.

Talijanski Corriere dello Sport javlja da se Lazio želi riješiti Bašića već u siječnju kako bi što prije doveo drugog veznjaka te da je hrvatski nogometaš dogovorio posudbu u njemački Freiburg. Hrvatski je veznjak već ranije seljen u Bundesligu (tada u Augsburg), ali se odlučio pokušati nametnuti osebujnom Talijanu.

Otkada je jasno da Bašić traži novu sredinu glasni su bili i navijači Hajduka, koji su priželjkivali povratak na Poljud. No, pitanje koliko je takav povratak uopće realan iz objektivnih financijskih limita splitske momčadi.

Podsjetimo Bašić je 2018. prodan u Bordeaux za 3.8 milijuna eura, a trenutna vrijednost se penje do 3.5 milijuna eura na popularnom Transfermarktu.

Linker
09. svibanj 2024 00:33