Florian Kamberi

 EWAN BOOTMAN Nurphoto Via Afp
RAVNO U HNL

Bivši hajdukovac im ‘pobjegao‘, ali Slaven Belupu stiže napadač koji je tresao mreže po Otoku!

Kamberi je najdublji trag ostavio u Hibernianu gdje je upisao 84 nastupa te postigao 30 pogodaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. listopad 2023. 12:51

Krajem rujna Koprivnicom se proširila informacija kako je Slaven Belupo zainteresiran za Ahmeda Saida Saida, bivšeg napadača splitskog Hajduka. Said na kraju ipak nije završio u Podravini, prihvatio je znatno bolju ponudu iz Vijetnama, a navodno je u Hrvatskoj imao i neka neriješena porezna pitanja.

U Slavenu nisu odustali od dovođenja pojačanja u napadu te su klupski čelnici dogovorili angažman iskusnog igrača s iskustvom iz škotske Premier lige. Njegovo ime je Florian Kamberi, 28 mu je godina, a igra na poziciji središnjeg napadača.

Kamberi je rođen 8. ožujka 1995. godine u švicarskom Lachenu, nastupao je za mlade reprezentacije Švicarske, a ima albansko državljanstvo. Visok je 189 cm, posljednji klub bio mu je engleski Huddersfield s kojim se razišao 1. srpnja. Farmaceutima će pristupiti kao slobodan igrač, dakle dolazi bez odštete.

Kamberi je najdublji trag ostavio u Škotskoj gdje je za Hibernian upisao 84 nastupa te postigao 30 pogodaka uz 13 asistencija. Osim toga, bio je i u Grasshopperu (41 utakmica, 6 golova), Sheffield Wednesdayu (25/5), Winterthuru (15/2), Karlsruheru (15/1), Aberdeenu (14/1), Glasgow Rangersu (9/1), Huddersfieldu (2/1)...

Kamberijeva obitelj je porijeklom s Kosova, te je mogao igrati za Švicarsku, Kosovo ili Albaniju. Prvi put je u albansku reprezentaciju pozvan 2019. godine, potom i 2021., ali još nije debitirao.

Kamberi je igrač s velikom dozom iskustva iz ozbiljnih europskih liga te bi kao takav trebao predstavljati pojačanje za momčad Roya Ferenčine, no jasno je da će mu trebati neko vrijeme za prilagodbu, kao i za hvatanje natjecateljske forme s obzirom na to da je u novoj sezoni bio bez kluba.

Čini se da su u koprivničkom prvoligašu procijenili kako im kolumbijski napadač Dilan Ortiz nije od prevelike pomoći, pogotovo nakon što je u posljednje dvije utakmice proigrao Tomislav Štrkalj. Stoga bi ubuduće Kamberi i Štrkalj trebali konkurirati za poziciju centarfora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 05:55