Na fotografiji: Mehmet Umut Nayir

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
BENGALSKI TIGAR

Bivši hajdukovac pred transferom karijere: U Splitu se nije dugo zadržao, a sada će igrati uz Edina Džeku

U najboljoj sezoni karijere zabio je čak 17 pogodaka u turskoj Superligi
Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. srpanj 2023. 19:03

Prema pisanju turskih medija Umut Nayir je na korak od prelaska u Fenerbahče. Navodno je već sve dogovoreno i bivši napadač Hajduka trebao bi postati igrač turskog velikana, ugovor bi trebao biti potpisan na tri godine (dvije plus jedna), prenosi Slobodna Dalmacija.

U Hajduku je Nayir bio na posudbi iz Bešiktaša u sezoni 2020/21. Zabio je tada ‘bengalski tigar‘ šest pogodaka, ali se i nije previše istaknuo u dojmom vrlo turbulentnoj i neuspješnoj sezoni ‘bijelih‘. Spomenuti nadimak nosi zbog svoje tipične proslave pogodaka, kada zabije podigne u razinu očiju ruku na kojoj je tetovaža bengalskog tigra, životinje koja ima plave oči baš kao i on. No, zato je prošle sezone eksplodirao u dresu Umraniyespora gdje je bio posuđen iz redova drugoligaša Eyupspora. Zabio je Nayir u najboljoj sezoni karijere čak 17 pogodaka u turskoj Superligi. Bio je peti najbolji strijelac lige, zabio je više pogodaka u jednoj sezoni nego ukupno do tada u elitnog rangu turskog nogometa, dodao je tome i tri asistencije, a postao je i reprezentativac svoje domovine.

U ožujku je debitirao za Tursku, a u ožujku je Walesu i zabio prvi pogodak u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Kako je Umraniyespor ispao iz elitnog ranga, a Eyupspor nije izborio ulazak u Superligu, za očekivati je bilo da Nayir promjeni sredinu. Iduće sezone tako bi u redovima Fenerbačea zajedno trebali igrati bivši napadač Hajduka Nayir i velika napadačka želja navijača ‘bijelih‘ Edin Džeko koji je ovog ljeta stigao iz redova finalista Lige prvaka milanskog Intera. Imat će Nayir jako veliku konkurenciju u vrhu napada i zbog toga što je član Fenerbahčea i belgijski napadač i bivši član Chelseaja Michy Batshuayi.

Linker
28. travanj 2024 06:05