Ilkay Gundogan na treningu Barcelone

 PAU BARRENA Afp
ŽELI SVE POHARATI

Bivši kapetan Manchester Cityja oduševljen viđenim u Barceloni: ‘Idemo osvojiti prvenstvo, kup i Ligu prvaka!‘

‘Želio sam igrati s Pedrijem. Mislim da je on sjajan talent, tako je mlad, a istodobno tako dobar‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. srpanj 2023. 15:31

Ilkay Gündogan je kao kapetan predvodio Manchester City do trostruke krune prošle sezone, da bi ovog ljeta po isteku ugovora prešao u Barcelonu s kojom također ima velike planove.

- Ne možete reći ne Barci. Otkako sam bio mali, maštao sam o igranju u ovoj momčadi. Otkako je Xavi preuzeo klupu, ova momčad ima potencijal, i može biti samo bolja i bolja – rekao je Gündogan u razgovoru za Mundo Deportivo i Sport.

Progovorio je njemački veznjak turskih korijena i o ciljevima u novoj sezoni.

- Ovdje sam kako bih osvojio prvenstvo, kup i Ligu prvaka. Jako sam motiviran, došao sam ovdje kako bih sam sebi dokazao da i dalje vrijedim iako su mi 32 godine. Izazov neće biti lak, ali volim teške izazove. Došao sam ovdje uživati, i prije svega osvajati.

Barcelona se posljednjih godina nije proslavila u elitnom europskom natjecanju.

- Mislim da možemo osvojiti Ligu prvaka. Imamo kvalitetu, ali ne trebaš samo kvalitetu, nego i mentalitet, ustrajnost, a ponekad i malo sreće.

U Cityju ga je vodio Pep Guardiola, sad mu je trener Xavi Hernandez.

- To je ista škola. Pep je imao utjecaja na Xavija i njegovu igru, puno stvari koje radimo ovdje je isto kao i u Cityju. I to mi daje prednost, jer će mi biti lakše prilagoditi se.

Posebno je izdvojio jednog igrača.

- Želio sam igrati s Pedrijem. Mislim da je on sjajan talent, tako je mlad, a istodobno tako dobar. Ima jako puno potencijala – zaključio je Gündogan.

Linker
26. travanj 2024 02:24