HASAN BRATIC Dpa Picture-alliance Via Afp
NOVA STRANICA U KARIJERI

Bivši kapetan Rijeke nije se snašao u Njemačkoj, ide na posudbu kod suigrača iz reprezentacije

‘Jako smo zadovoljni što smo osigurali igrača njegova kalibra‘, kažu iz kluba
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 17:21

Nakon dvije sezone u kojima se nije uspio nametnuti kao standardni prvotimac za Eintracht Frankfurt, Hrvoje Smolčić odlučio je sreću potražiti u austrijskom LASK-u iz Linza, gdje ga čeka kolega iz U21 reprezentacije i bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić.

Bivši kapetan Rijeke, koji je u ljeto 2022. napustio Rujevicu za 2,5 milijuna eura, odigrao je za njemačkog prvoligaša tek 32 utakmice u kojima je prosječno provodio na travnjaku manje od poluvremena. Smolčić u LASK stiže na posudbu do ljeta 2025., a Austrijanci imaju i mogućnost otkupiti njegov ugovor.

image

Hrvoje Smolčić

HASAN BRATIC Dpa Picture-alliance Via Afp

- Jako smo zadovoljni što smo za LASK osigurali igrača njegova kalibra. Hrvoje je svoju kvalitetu već dokazao na najvišoj razini u Ligi prvaka i njemačkoj Bundesligi, a našoj će igri uvelike koristiti svojim snagama u pripremnoj fazi napada, nadigravanju i zračnim duelima. On je još uvijek mlad igrač koji s nama može još napredovati - kazao je Radovan Vujanović, sportski direktor LASK-a.

- Jedva čekam igrati za LASK. Već sam čuo puno pozitivnih stvari o klubu i bio sam iznimno impresioniran kada sam prvi put došao u Raiffeisen Arenu. Impresivno je što se ovdje razvilo posljednjih godina. Imamo izvanredne uvjete i savršenu infrastrukturu; LASK mi savršeno odgovara. Veselim se ovom novom izazovu i učinit ću sve što mogu da svojim kvalitetama pomognem momčadi - dodao je Smolčić.

Linker
25. lipanj 2024 17:22