DAMIR KRAJAC Cropix
PRAVA TURSKA SAPUNICA

Bivši sportski direktor Hajduka se pravi Englez: Ovo je prava istina o transferu Edina Džeke?

Ostaje zaključak da bitka za Džeku iz splitske perspektive još nije izgubljena
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. srpanj 2024. 09:52

Edin Džeko doživio je ovacije navijača Hajduka u Grazu, iako je igrao za Fenerbahče. Dokaz je to koliko bi ga željeli vidjeti u Hajdukovom dresu, skandirali su mu i "Edine, vrime je", a odgovorio je Džeko mahanjem i na povike "javi se".

Za navijače dvojbe nema, vjerojatno ni za trenera Gattusa, ali gdje je istina i što će se dogoditi u slučaju koji postaje baš turska sapunica, kakve su uopće šanse Hajduka da ga dovede? Mnogo toga se već danima piše o tome, kontradikcija u prognozama raspleta je jedina konstanta, a nastavak se dogodio u Grazu. Najprije je bivši sportski direktor Hajduka, a sada Fenerbahčea, Mario Branco, u kratkoj izjavi za hrvatske medije rekao ovako:

- Džeko je najbolji strijelac kluba i ima ugovor još jednu godinu. Jako smo sretni s njim, ponovno igra i kapetan je. Znam da mu Hajduk dosta znači i da za njega navija, ali ne znam odakle ta glasina da će u njega i prijeći.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Branco se malo pravio "Englez", što su nam na kraju dana potvrdili i turski novinari, koji su nakon utakmice ostali razočarani što Jose Mourinho nije došao na teren dati izjavu. Nije došao ni Džeko, budući da je znao da bi bio izbombardiran i pitanjima s hrvatske strane.

Uglavnom, Turci tvrde da Džeko sigurno odlazi iz Fenera ako Mourinho kupi dva napadača, a Brancove tvrdnje o idili s "bosanskim dijamantom" drže netočnima, odnosno pokušajem da za njega izvuče odštetu. Također, uvjereni su da dolazi marokanski napadač iz Seville Youssef En-Nesyri, kojem je ponuđena godišnja plaća od sedam milijuna eura, a da će ubrzo biti riješen i drugi napadač. Spominjali su i nezadovoljstvo navijača njihovog kluba Džekinom prezentacijom protiv Hajduka, koji smatraju da im trebaju mlađe snage u napadu.

Kad se ovako pogleda na stvari, onda ostaje zaključak da bitka za Džeku iz splitske perspektive još nije izgubljena. Dug je prijelazni rok...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 09:27