Danijel Pranjić

 DAMJAN TADIĆ/Cropix
NOVI ANGAŽMAN

Bivši Vatreni dobio posao na Cipru, s njim u paketu stižu hrvatski igrači: ‘Brzo smo se dogovorili‘

Nakon neuspješne epizode u tuzlanskoj Slobodi, Danijel Pranjić vraća se na sredozemni otok
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. srpanj 2023. 22:04

Nakon odlaska iz tuzlanske Slobode s kojom nije uspio izboriti ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, novi trenerski angažman Danijel Pranjić je pronašao na Cipru. U sljedećoj sezoni 42-godišnji Pranjić će voditi drugoligaša Achyronas Onisilos iz grada Sotire, a prema prvim najavama s njim će i nekoliko hrvatskih igrača. Prošle sezone Achyronas je osvojio peto mjesto u svojoj prvoj godini među ciparskim drugoligašima.

Bivši hrvatski reprezentativac je nogometnu karijeru završio na Cipru, te istovremeno započeo i trenersku (Omonia Psevda), a nakon epizoda na klupama Dubrave Tim Kabel, Trnja i Slobode, opet se vraća na sredozemni otok politički podijeljen na grčki i turski dio. Samo grčki je međunarodno priznat, a Sotira je gradić na krajnjem istočnom dijelu, vrlo blizu linije razdvajanja.

- Znam klub kao i uvjete koji me čekaju na Cipru, a dogovor smo postigli vrlo brzo. Sa sobom vodim i kondicijskog stručnjaka Stipu Dajakovića, a uskoro ću angažirati i nekoliko novih igrača. Jedan od njih bit će Domagoj Ninčević kojem je to prvi inozemni angažman i ako ga zaobiđu ozljede, može biti vrlo jak adut Achyronasa - otkrio je Pranjić za portal 33515 net iz Orahovice.

Linker
20. svibanj 2024 03:55