Matej Mitrović (desno)

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ZAVIRILI U REDOVE RIVALA

Bivši Vatreni mogao bi u Dinamo stići - besplatno. Modri našli rješenja za novu obranu?

Aktualni prvak za sljedeću sezonu želi ojačati posljednju liniju svoje momčadi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. lipanj 2024. 10:13

Nije tajna, Dinamo traži pojačanja na stoperskoj poziciji. To smo čuli u plavom klubu. I to ne jedno, nego po mogućnosti - dva.
Nije to nikakvo iznenađenje. Očekivane su to želje Sergeja Jakirovića...

Svi znate kakve su probleme s ozljedama imali Boško Šutalo i Dino Perić. Prikupili su neke nastupe prošle sezone, ali u konačnici sve je to bilo skromno. Pitanje jest mogu li opet uhvatiti onu formu koja ih je promovirala u igrače koji su bili na visokoj cijeni. Isto tako je pitanje hoće li sljedeće sezone uopće ostati u plavom domu ili će na kraju potražiti posao na nekoj drugoj adresi.

Nije lako izdržati

Maxime Bernauer je imao dobrih i slabijih izdanja, on sigurno ostaje, od njega se očekuju bolja izdanja, ali... Je li Max taj koji može nositi Dinamovu obranu? Tu je, naravno, Kevin Theophile-Catherine, čovjek koji je bio najveće pozitivno iznenađenje prošle sezone kad se vratio iz “penzije”. No, Kevin je već u godinama, Dinamo će kao i svake sezone imati mnogo utakmica, neće Francuz moći sve izdržati, trebat će ga odmarati, kad nisi u cvijetu mladosti često se vapi za odmorom i regeneracijom. Naravno, tu je i mladi reprezentativac, velika nada Moreno Živković, dečko koji je praktički ipak izgubio sezonu, nije se uspio nametnuti kao standardni član udarne postave, minutaža je bila skromna.

Jačanje obrane

Jedan veteran Theophile, jedan mladić Živković, jedan Maxime “oscilacija” Bernauer, te “neizvjesni Šutalo i Perić... Naravno da nije idealno kad su stoperi u pitanju, pa je sasvim jasno da Profa želi ojačati stoperske pozicije.

image

Matej Mitrović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Zato je i iscurila ona priča da Dinamo želi dovesti Niku Galešića. Nije ta priča nova, spominje se Galešić još od zime, kao želja Sergeja Jakirovića. Aktualizirala se ta priča čim je završila sezona, no u ovom trenutku Damir Mišković i Rijeka za njega traže više no što Dinamo može i želi platiti. Barata se ciframa od 2,5 do 3 milijuna eura. Teško će to ići...

image

Niko Galešić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

No, sad se Dinamu otvara druga mogućnost, opet je u pitanju riječki stoper, radi se o - Mateju Mitroviću! On odlazi s Rujevice, postao je slobodan igrač i Dinamo ga može dovesti - besplatno! Mitrović je iskusan igrač, trideset mu je godina, bivši je hrvatski reprezentativac, sve što je prošle sjajne sezone odigrao za Neveru s Kvarnera bilo je dosta dobro. Dolazak tako dobrog stopera i iskusnog majstora možda bi mogao biti jako dobar potez ZG kluba. Neki izvori nam tvrde da bi se oko tog mogućeg transfera mogli početi voditi razgovori. No, zasad nema nikakve konkretne informacije oko toga, niti smo saznali da se razmišlja o Mitroviću. Naravno da trener Jakirović treba odlučiti zanima li ga Mitrović ili ne. On bi ipak, barem smo tako čuli, radije mlađe snage. Poput Galešića.

Pričekajmo, ljetni mercato u Hrvata starta za tri dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. lipanj 2024 15:33