Adrian Šemper

 LUCA ROSSINI Nurphoto Via Afp
ZAHVALIO SE SVIMA

Bivši vratar Dinama ima novi klub. Napustio je talijansku senzaciju i pridružio se donedavnom hajdukovcu

26-godišnji Šemper je dijete Modrih, a svoju ‘talijansku avanturu‘ započeo je transferom u Chievo 2018.
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2024. 08:20

Ono što su proteklih dana najavljivali brojni talijanski insajderi, danas je dobilo službenu potvrdu. Adrian Šemper napustio je novog talijanskog prvoligaša Como i potpisao za drugoligaša Pisu. Cijeli posao zaključen je za cifru od 2.5 milijuna eura.

Iako je prošle sezone bio standardan između vratnica kluba koji se nakon 21 godine vratio u elitno društvo, Šemper nije činio roster Coma na trenutnim pripremama te je njegov transfer bio pitanje trenutka. Od kluba koji vodi legendarni Španjolac Cesc Fabregas oprostio se porukom na društvenim mrežama:

"Kratak period u Comu, samo godinu dana, ali intenzivan i s mnogo emocija koje su kulminirale povratkom u Seriu A. Hvala svima koji su bili uz mene na ovom divnom putovanju, Zahvaljujući nevjerojatnim obožavateljima, osjećao sam da iza sebe imam zid koji se ne može srušiti. Nikad nisam osjetio toliko ljubavi hodajući ulicama Coma, ali nažalost naša priča ovdje završava, ali ono što je urezano u srce ostat će zauvijek. Volim vas sve. Ajmo Como🤍💙", napisao je Šemper.

Pisa je prošlu sezonu okončala na 13. mjestu drugog razreda talijanskog nogometa, a Šempera će u novom klubu dočekati i bivši hajdukovac, Jan Mlakar, koji je prošlog ljeta Split zamijenio gradom u pokrajini Toskani.

26-godišnji Šemper je inače dijete Dinama, prošao je sve kategorije maksimirskog kluba, a u Italiju se zaputio u ljeto 2018. i tamo igrao za Chievo Veronu, Genou, Como i sada Pisu. S Modrima je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, a određen period proveo je i na posudbi u Lokomotivi.

Linker
31. srpanj 2024 08:20