Cardoso Varela

 HMB MEDIA/CLAUS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BURA OKO TALENTA

Bizarna nogometna priča: Bijeg dragulja, fantomska otmica, u cijelu priču uključen i hrvatski niželigaš!?

Porto je prijavio nestanak Cardosa Varele nakon finala kadetskog Eura
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 15:08

Prije tri dana, nakon finala kadetskog Europskog prvenstva između Italije i Portugala (3:0), netragom je nestao 15-godišnji portugalski reprezentativac Cardoso Varela. Vijest je to koja je uzdrmala tamošnju nogometnu javnost, ali i ostatak Europe. Inače, riječ je o mladom nogometašu za kojeg su interes pokazali najveći europski velikani poput Reala, Barce, Juventusa, Intera, Bayerna, Manchester Cityja...

Varela je igrač Porta, koji je pokušavao stupiti u kontakt sa svojim nogometašem, ali bezuspješno. Nakon svega je portugalski klub nadležnim organima slučaj prijavio kao otmicu, no sada se saznalo što je u pozadini cijele priče.

image

Cardoso Varela

SPP SPORT PRESS PHOTO./ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Naime, čitava bura nastala je zato što je Porto za njegov ostanak u omladinskoj školi odbio platiti tri milijuna eura, koliko zahtijevaju igračevi zastupnici. Predsjednik kluba André Villas-Boas također je održao razgovore s obitelji, ali do dogovora nije došlo.

- Ni u jednom trenutku moje ime nije službeno uvršteno na dokumente, bilo kao punomoćje ili ugovor s Portom. Cardosova obitelj je sve potpisivala. Pred nadležnim organima je dokazano da ne postoji otmica - rekao je igračev menadžer Faustino Gomes pa nastavio:

- Predsjednik Villas-Boas je svega nekoliko dana ranije izabran. Učinio je sve da se ovaj slučaj završi, ali nije bilo dogovora s obitelji. Inzistirao sam da se zakaže još jedan sastanak, ali do njega nije došlo.

- Neka bude jasno, uloga predstavnika igrača nikada neće biti iznad obitelji. Ona je glavna. Ne mogu napustiti klinca, koji nije ništa kriv i ima veliku naklonost prema meni, samo zato što se nije dogovorio s klubom - dodao je.

image

Cardoso Varela

HMB MEDIA/CLAUS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Varelini menadžeri su već pronašli u Njemačkoj novi klub za svog štićenika, navodno je sve dogovoreno sa zasad nepoznatim klubom, no kako Varela još uvijek nije napunio 16 godina, ne može potpisati ugovor.

Tako će do 29. listopada igrati za, vjerovali ili ne - hrvatskog niželigaša Dinamo iz Odranskog Obreža. Upravo je zato cijeli slučaj, osim u Fifi i Portugalskom nogometnom savezu, završio i na stolu HNS-a.

Linker
18. listopad 2024 05:12