MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL/GNK DINAMO
NE ŽELI PRODUŽITI UGOVOR

Bliži se Petkovićev zadnji ples. Dinamo je izvjesio cijenu, već ovaj tjedan bi se mogli rastati

Bjelica, Oršić, Petković: trojac koji je zajedno pobjeđivao na Maksimiru opet bi mogao biti skupa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. srpanj 2023. 15:53

Hoće li Bruno Petković na Brdu kod Kranja skinuti svoju ‘devetku‘ i predati je Igoru Bišćanu uz pozdrav:

- Treneru bilo mi je drago....

A onda uzeti dres Trabzonspora i javiti se Nenadu Bjelici:

- Eto me treneru, opet smo skupa.

A sve će to sa strane pratiti Mislav Oršić....

- Hvala Igore Bišćanu što si kazao da sam dobrodošao u Dinamo, pozdravi Upravu koja se nije htjela odreći jedne rate od Southamptona. Bruno, a sad ćemo mi zajedno trpati za Trabzonspor.

Tako bi mogao izgledati zamišljeni scenarij čavrljanja kad turski Trabzonspor kojeg vodi bivši trener Modrih Nenad Bjelica i za kojeg je potpisala Dinamova legenda Mislav Oršić stigne u hotel Elegans gdje su smješteni Bišćanovi dečki na slovenskim pripremama.

Dinamo i Trabzonspor skupa, Bišćan i Bjelica, Oršić i bivši suigrači... Spektakl, zar ne? Kako li se samo poklopilo, bit će to svakako zanimljivi dani do 7. srpnja kad Dinamo napušta Brdo kod Kranja. Nakon što je otišao iz Dinama, Bjelica je na pripremama najbliže bio Modrima na zimskim pripremama u Rovinju, kad je trenirao društvo iz Gradskog vrta. Osijek s Bjelicom je bio smješten u hotelu Lone, a Dinamo stotinjak metara dalje u Grand Parku. Tad je Osijek zeznuo Dinamo, jer je prije rezervirao Lone, hotel u kojem je želio boraviti modri klub.

Ovoga puta nitko nije zeznuo nikoga, sad su skupa. Bjelica kao Dinamova sudbina. Kad su zimske ili ljetne pripreme u pitanju, eto ga u blizini, nema veze radi li se o Osijeku ili Trabzonsporu. Eto, ‘oteo‘ je Bjelica Dinamu i najboljeg europskog strijelca u povijesti Mislava Oršića, iako bivši trener u ovom slučaju nije bio ‘otmičar‘, nego mu ga je plavi klub sam poklonio, ne želeći se dogovoriti sa Southamptonom. Hoće li Dinamu Bjelko ‘maznuti‘ i Brunu Petkovića?

Po onome što pišu turski mediji, to je - gotova stvar. Po njima Trabzonspor bi po novome trebao iskeširati 5 milijuna eura i Petko bi produžio svoj boravak na Brdu kod Kranja, on bi ostao s Turcima, dok bi ostala Bišćanova ekspedicija krenula prema Zagrebu pripremajući se za Hajduk u Superkupu i startu HNL-a. Turski kolege poznati su po novinarskim patkama, svakodnevno kod njih izlaze svakojake senzacije. Mi pak znamo nešto drukčiju priču. Trabzonspor još nije poslao nikakvu službenu ponudu za Brunu Petkovića. Međutim, onaj drugi dio ‘turske priče‘ jest točan. Onaj o 5 milijuna eura...

Dakle, ako bi Trabzonspor stvarno ponudio Dinamu toliku cifru za reprezentativnog napadača, modri klub bi odmah rekao - da! Sretan ti put i hvala na svemu dragi Petko... Naime, Petkoviću sljedećeg ljeta istječe ugovor s Dinamom, a nije i ne želi potpisati novi ugovor s maksimirskim klubom. Dakle, uskoro će Petko, 28-godišnjak postati slobodan igrač, pa bi zg-klub umjesto nekog ‘milijunčeka‘ eura mogao za njega dobiti ‘frišku figu‘.

Zato je zaista izgledno da ga proda ovog ljetnog mercata. Nosi li Bjelica s sobom torbu punu eura i hoće li se u Trabzonsporu upariti Oršić i Petković, vidjeti ćemo uskoro. Slijedi li pregovarački okršaj na Brdu kod Kranja? Ovdje su se vodili zanimljivi i bitni politički pregovori, hoće li ovoga puta Brdo biti poznato po hrvatsko-turskom sporazumu o prodaji Petkovića? Živi bili pa vidjeli. Turci s hrvatskim vojskovođom Bjelicom kreću ka Sloveniji...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 15:16