Michael Bulder/alamy/alamy/profimedia
TVRDI ROMANO

Bomba na pomolu: Majer stiže kod bivšeg izbornika Vatrenih i postaje drugo najskuplje pojačanje u povijesti kluba

Medicinski pregledi već su zakazani, ostalo je riješiti tek završne detalje, a onda slijedi potpis
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 21:28

Lovro Majer pred vratima je Wolfsburga, prenosi poznati svjetski insajder Fabrizio Romano. Hrvatski reprezentativac povezivao se s mnogim klubovima od početka aktualnog prijelaznog roka. Spominjao se interes Newcastlea, Nottingham Foresta i Bayer Leverkusena, ali odabir je, čini se, pao na Niku Kovača i Volkswagen arenu.

Romano piše da će Stade Rennes dobiti više od 30 milijuna eura naknade, čime Majer postaje drugi najskuplji transfer u povijesti Wolfsburga. Prvo ime tržišne liste je Julian Draxler, koji je na ljeto 2015. stigao iz Schalkea 04 za 43 milijuna eura.

Medicinski pregledi već su zakazani, ostalo je riješiti tek završne detalje, a onda će Majer staviti konačni potpis i pod "palicom" bivšeg izbornika krenuti u bundesligašku borbu, gdje je i u nadolazećoj utrci glavni Kovačev cilj izboriti Europu.

Majer tako napušta Rennes nakon dvije godine provedene u francuskoj Ligue 1. Ukupno je hrvatski reprezentativac pod grbom Rennesa upisao 79 nastupa, postigao devet, a namjestio 16 pogodaka. Stigao je iz redova zagrebačkog Dinama u transferu vrijednom 12 milijuna eura.

image
PASCAL POCHARD-CASABIANCA Afp

Francuska će mu sigurno ostati u dobrom sjećanju, iako je prvu sezonu odradio bolje nego drugu. Zato je i krajem 2022. godine, odnosno uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, Arsenal poslao skaute na Maksimir, izvijestio je Daily Mail. Bila je to utakmica Hrvatske i Danske u grupnoj fazi Lige nacija, a baš je tada Majer briljirao sjajnim pogotkom iz daljine za konačnih 2:1 Vatrenih, i to samo dvije minute nakon što je ušao s klupe.

Iako je u drugoj i posljednjoj sezoni u Rennesu odigrao više ligaških utakmica (32:29), Majer više nije bio toliko neizostavni kotačić Roazhon Parka, što pokazuje i podatak da je upisao manje ligaških startova u odnosu na prethodnu kampanju (18:21), a po utakmici je zabilježio i 10 minuta manje provedenih minuta na terenu.

image
LOIC VENANCE Afp

Dijelom su razlog ozljede, a dijelom i peh glavnog napadača Martina Terriera, koji je pretrpio tešku povredu početkom ove godine i tako natjerao trenera Brunu Genesija na drukčiji princip igre. Moguće da je Rennes u takvom profilu slabije odgovarao Majeru.

Kako bilo, znamo da ga kod Kovača čeka "spartanska" disciplina i zahtjevna borba za bundesligaški gornji dom. Naravno, ne dođe li do kakvog preokreta u posljednjim trenucima. Majer bi, dakle, trebao postati šesto ljetno pojačanje u Kovačevim redovima. Wolfsburg je u aktualnom prijelaznom roku utrošio 46,5 milijuna eura na Joakima Maehlea, Vaclava Cernyja, Moritza Jenza, Thiaga Tomasa, Rogerija i Cedrica Zesigera.

Linker
28. travanj 2024 05:22