James Rodriguez iz dana u Real Madridu

 LEGAN P. MACE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘VEĆ JE U MADRIDU‘

‘Bomba pred eksplozijom!‘: Trebao je biti Galacticos Reala, činilo se da je ‘propao‘, sad se vraća u elitu

Nakon sjajnih izvedbi na Copa Americi zaradio je niz interesa s različitih adresa
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 17:31

Vješto se okrenuo i bez gledanja lansirao "raketu" koja će ispratiti Urugvajce iz osmine finala Svjetskog prvenstva. Bio je to najljepši gol turnira, jedan od najljepših u sezoni uopće, a Kolumbijcu Jamesu Rodriguezu uvelike je ojačao status kod "vrebača" koji su primijetili da tadašnji igrač Monaca igra fantastičan nogomet.

U konačnici, "upecao" ga je Florentino Perez - na ljeto 2014. Real Madrid platio je Jamesa Rodrigueza čak 75 milijuna eura, nadajući se da bi mogao biti njihov "Galacticos". Mogao je igrati i u vezi i na krilnim pozicijama, no to mu nije pomoglo da u Realu ispiše priču kakvoj se nadao, premda je odigrao 125 utakmica za Kraljeve u četiri sezone. Međutim, nije to bilo - ‘to‘, nije djelovalo da je James baš takva "španerčina" kakvom se pokazivao na SP-u. Sezonu 2017./2018. provest će na posudbi u Bayernu, koji nije želio platiti visoku cijenu potpune odštete, stoga Kolumbijac 2020. potpisuje za Everton kao slobodan igrač.

image

James Rodriguez iz dana u Real Madridu

MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA

Kada se ni u Premier ligi nije snašao, činilo se da je "zlatni" kolumbijski dečko "propao" i da se više neće tako lako vratiti na elitne travnjake. Zatim saudijski Al Rayan, grčki Olympiacos pa brazilski Sao Paulo... Što god, samo da karijera "oživi"; a to će se dogoditi tek na ovogodišnjoj Copa Americi koja će, kako izvještava Marca, lansirati Jamesa natrag u elitu.

"Bomba pred eksplozijom! James je već u Madridu", piše istaknuti španjolski list, navodeći da Kolumbijac stiže u Rayo Vallecano kao slobodan igrač, što definitivno jest veliki korak uzmemo li u obzir posljednje klubove za koje je igrao.

Obistine li se najave, 33-godišnji James ponovo će se naći u eliti, odnosno Petici, što se vjerojatno nikada ne bi dogodilo da nije odigrao izvrsnu Copa Americu u kojoj se Kolumbija okitila srebrom. Pored jednog pogotka upisa je čak šest asistencija i bio proglašen najboljim igračem turnira, što je izazvalo interes mnogih uglednih klubova poput Napolija, Marseillea i Bologne. No, James se odlučio vratiti u Madrid i s Rayom će loviti europska mjesta na tablici kao veliku klupsku ambiciju. Možda je i ostvariva, budući da su u prvom kolu slavili na gostovanju kod Real Sociedada 2:1.

Linker
05. rujan 2024 11:11