VALENTINA GIANNETTONI/IPA SPORT/IPA/PROFIMEDIA Valentina Giannettoni/ipa Sport/ipa/profimedia
NIŠTA OD POSLA?

Brekalo nikad dalje od Dinama, posao je na konopcima, evo što su napravili Talijani i tako ‘naljutili‘ Modre

Dinamo je htio da Josipa može otkupiti za 2 milijuna eura kad mu istekne posudba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2024. 13:13

Dinamo je odustao od Josipa Brekala i okreće se drugim opcijama do konca zimskog mercata! To je informacija koja se pojavila u Rovinju na zimskim pripremama Modrih. Nemojte je ipak uzeti stopostotno jer povijest nas je naučila da se priče oko takvih transfera mijenjaju praktički iz dana u dan, iz sata u sat. Možda vam je već pomalo dosadno baš svaki dan čitati o dolasku/nedolasku Brekala, ali to je i dalje glavna priča koja je u prvom planu kad se radi o zaključenju transfera u plavom domu. O tome se uostalom stalno razgovara kad se radi o zg-klubu, pa je onda sasvim logično da vas izvještavamo o tome.

Saznali smo da je Fiorentina opet podebljala svoja potraživanja kad se radi o odšteti za posudbu. Pa sad ovoga trenutka više ne traži 500 tisuća eura za pola sezone, da su joj apetiti porasli, te sad traži 100 tisuća eura više, dakle, 600 tisuća eura. A Dinamo to ne želi platiti... Podsjetimo na prvotnu ponudu koju je klub uz Maksimirske 128 odaslao Fiorentini.

Dakle, Dinamo je odlučio u dogovoru s Brekalom preuzeti njegovu plaću u iznosu od 660 tisuća eura, što je nešto manje od onoga što je imao u Firenci. Uz dodatak da će Brekalo dobiti još 100 tisuća eura ukoliko Modri osvoje naslov prvaka. Također, Dinamo je htio da Josipa može otkupiti za 2 milijuna eura kad mu istekne posudba. O odšteti Fiorentini uopće nije bilo govora. Međutim, Talijani su onda najednom izvjesili cifru od 500 tisuća eura za posudbu od praktički samo 4 i pol mjeseca, jer tada će završiti sezona u HNL-u. I kao što smo napisali, sad žele još ‘stotku‘ više.

image
DARKO TOMAS Cropix

Kad su u Maksimiru sve to zbrojili i izračunali, ispalo im je da bi ih u brutto iznosu dolazak Brekala koštao skoro 2 milijuna eura. Ne trebate biti veliki stručnjak marketinškog usmjerenja i zaključiti da je taj posao jednostavno preskup. Neki čak razmišljaju da se Fiorentina odlučila za promjenu parametra mogućeg budućeg ugovora da se zapravo riješi Dinama, te da njihov igrač ode negdje drugdje. A po nekim informacijama, to ‘negdje drugdje‘ moglo bi biti u Turskoj. Konkretno u - Bešiktaš!

U četvrtak je manadžer Josipa Brekala, uspješni Andy Bara bio u Istanbulu. Javio se na naš poziv i na konkretno pitanje je li moguće da Brekalo završi u Bešiktašu, samo je kazao...

- Morate me razumjeti, to ne mogu komentirati...

S obzirom da Bara inače nema dlake na jeziku, očito se nešto kuha kad se radi o tom mogućem transferu. No, opet nećemo ništa prejudicirati. Kad je Dinamo u pitanju, saznali smo da zg-klub ima već nekih ideja o dovođenju nekog drugog krilnog igrača. jer očito je da od Brekala, ako ne dođe do nekog velikog preokreta, neće biti ništa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:47