IVAN PERIC Cropix
ČEKA SE RASPLET

Brekalu je Dinamo jedina opcija u Hrvatskoj, Modri nisu odustali ni od Grbića, a ovaj dvojac nije jedini koji prate

U Maksimiru samo čekaju odgovor na pitanje o uvjetima transfera
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 07:08

U Fiorentini pozorno prate medijske napise o Josipu Brekalu kojeg neki sele u Dinamo, a drugi u Hajduk. Povremeni hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač Modrih na meti je hrvatskih velikana, a kako će iz njegova bliskog kruga kazati - bude li se vratio u Hrvatsku, jedina opcija je Dinamo.

Prema informacijama koje smo dobili, skrenuli su u Fiorentini pozornost Brekalu da ne daje nikakve izjave za medije, dodajući kako je to što se piše u Hrvatskoj izvan njihova domašaja, ali ne žele da se on na bilo koji način oglašava. No, da ga Modri žele, itekako znaju, ne samo preko medija, nego i zato što se čeka da odgovore pod kojim uvjetima bi ga dali na posudbu.

image
SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA Seskimphoto/seskimphoto/profimedia

Koliko je taj posao realan, ostalo je pod upitnikom. On nije zadovoljan minutažom koju ima u klubu nakon što se vratio s reprezentativne akcije u listopadu kad je bio starter u dva susreta s Turskom i Walesom pa bi Dinamo za njega bila dobra opcija i odskočna daska u karijeri, a kako Sergej Jakirović traži igrača koji može odmah biti pojačanje, Brekalo se čini kao zanimljiva opcija. No, ugovor s Fiorentinom ima do lipnja 2026. godine pa je pitanje koliko bi Modri morali dati da ga dobiju na posudbu do ljeta, a koliko za eventualan kasniji otkup. Čak i da ga Fiorentina ustupi besplatno, ostaje trošak njegove plaće...

Kupili su ga od Wolfsburga za 1,7 milijuna eura, što nije puno, pogotovo kad se zna da po Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura. No, nisu zasad baš vrući da ga se riješe već ove zime...

Dinamo želi Josipa Brekala iz Fiorentine, Ivu Grbića iz Atletica i još niz igrača, a konkretno kod te dvojice glavnu riječ imaju njihovi sadašnji poslodavci. Maksimirski klub bi volio naći pojačanja, ali da pritom previše ne potroši što u ovo doba kad su cijene svega dodatno eksplodirale doista nije lak posao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 18:27