TOM DUBRAVEC Cropix
TRANSFERI NA OPUS ARENI

Četiri igrača blizu potpisa za Osijek, jednog odmah čeka ključna uloga u momčadi

Zasad je od svih potvrđen Marko Soldo, iako će promocija pričekati službeni početak prijelaznog roka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. lipanj 2024. 22:29

Odavno nije tajna kako bi početak priprema za iduću sezonu Osijek trebao dočekati s kvartetom novih lica u svlačionici.

Zasad je tek potvrđen Marko Soldo, iako će i njegova promocija pričekati službeni početak prijelaznog roka. Za transfer 20-godišnjeg veznjaka koji u nogama već ima pedesetak prvoligaških nastupa Bijelo-plavi su Dinamu isplatili 400.000 eura.

image

Arijan Ademi, Tibor Halilović, Marko Soldo

DAMIR KRAJAC Cropix

Jako blizu je i Nikola Čavlina koji bi u Osijek trebao doći na posudbu, a tada će biti poznati i uvjeti dogovora dva kluba oko mladog vratara. Naravno, neće u pitanju biti obična posudba nego tako sročena da korist od nje imaju sve strane uključene u posao. Pogotovo mladi vratar koji će biti "jedinica" Osijeka u novom pokušaju europskog iskoraka i borbe za nešto više u HNL-u.

image

Nikola Čavlina

DAMIR KRAJAC Cropix

Nadalje, Luka Jelenić već neko vrijeme je meta Bijelo-plavih. Još prije nešto više od godinu dana napravljeni su prvi koraci prema transferu braniča Varaždina nizvodno Dravom, a ovo ljeto izgleda je konačno sazrio trenutak za realizaciju transfera.

image

Marko Livaja, Luka Jelenić

VOJKO BASIC Cropix

Kvalitete terceta iz HNL-a dobro su poznate, ali 21-godišnji Brazilac Pedro Lima zasad je nepoznanica. Iza mladog veznjaka s kojim bi Bijelo-plavi trebali dobiti i na kreaciji i na realizaciji zanimljiva je pozadina. Nogometno je školovan u slavnom Palmeirasu, inače najtrofejnijem brazilskom klubu i prema aktualnom rankingu četvrtom najboljem klubu na svijetu, gdje je bio jedan od glavnih igrača u mlađim kategorijama koje su osvojile valjda sve što se u Brazilu moglo osvojiti. Međutim, nije impresionirao trenera najbolje momčadi Abela Ferreiru u toj mjeri da dobije veću šansu.

image

Pedro Lima

JOE TOTH/TOTTENHAM HOTSPUR FC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Joe Toth/tottenham Hotspur Fc/shutterstock Editorial/profimedia

Prednost su u borbi za trofeje imali iskusniji igrači iako su ga i navijači i dio medija pritiskali da se Limi pruži konkretna minutaža. "Pedro Lima je dragulj koji je zaslužio da ga Palmeiras bolje izglanca", našli smo tekst u lokalnim novinama od prošlog ljeta. U potrazi za seniorskim nogometom prije godinu dana dogovorio je odlazak na posudbu u portugalskog drugoligaša Acadêmico de Vise, no čelnici Palmeirasa taj su dogovor, prema pisanju brazilskih medija, u posljednji trenutak otkazali i to zbog pritiska navijača. Ipak, Lima je inzistirao na odlasku i prilici u seniorskom nogometu, a odluka je pala na Norwich.

U momčadi koja se borila za promociju u Premier ligu Lima također nije imao mjesta, tek jednom se našao u zapisniku u prvenstvenoj utakmici, ali je istovremeno igrao za U21 ekipu. I ondje u 14 nastupa zabio pet golova i podijelio dvije asistencije. Lima će, inače, u Osijek doći na posudbu s opcijom otkupa, a Bijelo-plavi će u ljeto 2025. odlučiti hoće li aktivirati klauzulu.

Linker
10. lipanj 2024 22:30