JUSTIN TALLIS Afp
LAKO JE KAD SE IMA

Chelsea kuha novi suludi posao, u Londonu spremni ponuditi 120 milijuna za čovjeka koji nije igrao osam mjeseci

Isplati li Chelsea spomenutu cifru bio bi to sedmi najveći transfer u nogometnoj povijesti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. siječanj 2024. 18:47

U posljednjih godinu dana Chelsea je doveo 27 igrača i na transfere potrošio nešto više od milijardu eura. Dosadašnja ulaganja ni izbliza se na prate rezultati, a prema engleskim medijima na Stamford Bridgeu neće mirovati ni ove zime nego će nastaviti trošiti.

Chelsea je navodno zainteresiran za Ivana Toneya, napadača Brentforda koji posljednjih osam mjeseci nije odigrao niti jednu utakmicu jer je buio pod suspenzijom zbog zbog klađenja na utakmice Premier lige. Nicolas Jackson čije je dovođenje ljetos koštalo 37 milijuna eura s osam isporučenih golova nije ispunio očekivanja. S druge strane, Toneyu zabrana istječe za desetak dana, odnosno 17. siječnja. I

Ivan Toney je u Brentford došao u rujnu 2020. godine iz Peterborougha za 5.6 milijuna eura. Bio je prvi strijelac Championshipa u sezoni 2020./2021. s 33 gola, a klasu je potvrdio prošle sezone kada je sve do suspenzije zbog čega nije odigrao posljednja tri prvenstvena kola zabio 21 pogodak u Premier ligi pa i dospio na popis engleske reprezentacije.

image
MI NEWS Nurphoto Via Afp

Poznato je od ranije kako Brentford za svoga napadača traži 120 milijuna eura bez dodatnih bonusa koji bi, prema Daily Mailu, čitav posao mogli podići na čak 170 milijuna eura

- Koliko biste vi platili za napadača koji vam garantira najmanje 20 golova u sezoni i to za klub u sredini tablice. Što on može napraviti u većem klubu - ljetos je govorio trener Brentforda Thomas Frank.

Hoće li u Brentfordu ustrajati na tom iznosu nakon što Toney nije odigrao niti jednu utakmicu od svibnja uskoro će se znati. Inače, isplati li Chelsea 120 milijuna eura za Toneya bio bi to sedmi najveći transfer u nogometnoj povijesti.

Linker
27. travanj 2024 14:30