Martin Baturina

 JOSIP BANDIC Cropix
DARIJO SRNA

‘Da nema rata, mislim da bi transfer Baturine bio davno završen. To je i dalje velika prepreka‘

Direktno su se plasirali u Ligu prvaka te ih čekaju veliki izazovi u Europi
Piše: SNObjavljeno: 09. srpanj 2024. 00:01

Ukrajinski gigant Šahtar svoje pripreme uoči nove sezone odrađuje u Sloveniji. Velika je hrvatska kolonija u klubu, tu je trener Marino Pušić, pomoćnik mu je Mario Stanić, a možda i najpoznatiju sponu ostavili smo za kraj - tu je legendarni Darijo Srna koji obnaša funkciju sportskog direktora.

Šahtar je jednu od pripremnih utakmica igrao s Hajdukom koji je također u Sloveniji na pripremama, zbog čega ga prate medijske kuće te je ekipa s Nove TV obavila razgovor sa Srnom, koji je za Dnevnik izjavio:

- Moja je dužnost da Šahtar igra što ljepši nogomet i da pokazuje dobre rezultate, a to je puno lakše uz Marija (Stanića) i Marina (Pušića). Imao sam puno informacija o Pušiću još i ranije, nazvao sam ga i predložio mu ovu ulogu, što je prihvatio bez previše razmišljanja - započeo je bivši kapetan Vatrenih.

Direktno su se plasirali u Ligu prvaka te ih čekaju veliki izazovi u Europi. Da bi se adekvatno "izborili" s tim, trebaju im prava pojačanja, a otkrio je i to da su žarko željeli dovesti jednog od najvećih hrvatskih talenata, Martina Baturinu.

- Siguran sam da smo spremni za korak naprijed u Ligi prvaka. Bili smo zainteresirani za Baturinu, u prosincu sam pričao s njim i njegovim roditeljima, no presudio je rat. Financijski smo bili spremni poslati ponudu, međutim prvi korak je bio razgovor s njim, njegovim roditeljima i da nema rata, ja mislim da bi taj transfer davno bio završen. Ipak, taj nesretni rat i dalje je velika prepreka u dolasku igrača u Šahtar.

Rat očito i dalje diktira puno toga, ali klub iz Donjecka i dalje se ne da:

- Trudimo se slati pozitivne emocije ljudima koji se bore za Ukrajinu, da na 90 minuta zaborave na rat i na front - zaključio je Srna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 00:44