Darwin Matheus nakon postignutog gola

 GORAN SEBELIC Cropix
NE IGRA PROTIV HAJDUKA

Dan neugodnih iznenađenja: Hrvatskog prvoligaša hitno napustio internacionalac, odjednom želi otići i drugi!?

Matheus je otputovao u Venezuelu, navodno privremeno, a Istru želi sasvim napustiti Amatkarijo
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. kolovoz 2023. 14:18

U utorak nije bio dan sretnih vijesti sa Drosine. Prije svega, neočekivano je Darwin Matheus napustio Pulu i otputovao u Venezuelu. Porukom je obavijestio o tome sportskog direktora Sašu Bjelanovića, što samo potvrđuje kako vižljasti napadač još nije iskoračio u zrelosti profesionalnog ponašanja. No, nakon kontakta kojeg su imali, Matheus je pojasnio da je morao pod hitno na sud u Venezuelu, gdje vodi spor sa svojim matičnim klubom. Kad je transferiran u Atlantu Darwin je po ugovoru sa klubom Zamorom FC trebao dobiti dio odštete.

No, kako se to nije dogodilo tužio je klub, navodeći da su falsifocirali njegov potpis na dokumentu kojim se navodno odriče svojeg dijela transfera. Koliko će trajati njegovo odsustvo obzirom da udaljenost Venezuele, ostaje vidjeti, no sasvim sigurno neće konkurirati za subotnje gostovanje na Poljudu.

image

Darwin Matheus

GORAN SEBELIC Cropix

Druga vijest se odnosi na igrača koji je prije dva mjeseca stigao iz Švedske. Chovani Amatkarijo, naime, ima ponudu jednog švedskog drugoligaša i izrazio je želju da se vrati u Skandinaviju. Prijelazni rok u Švedskoj traje do četvrtka i sada je na Istri da prihvati tu opciju ili da stavi veto. No, kako se može zaključiti iz Amatkarijevog statusa u momčadi, gotovo je sigurno da će mu Istra 1961 izići u susret. Naime, švedski klub je spreman i platiti odgovarajuću odštetu, odnosno pokriti Istrine troškove ovog, jasno neuspješnog transfera. Amatkarijo je bio tretiran kao mladi igrač kojeg krase iznimna brzina i prodornost, što je u Istri kronični manjak. Pogotovo otkako je otišao Monsef Bakrar.

No, Amatkarijo se od prvog dana teško nosio sa "obveznom igrom" i već je u prvom kolu u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, tražio od tadašnjeg trenera Karoglana da ga zamijeni jer nije osjećao dobro.

U pitanju je zapravo ritam HNL-a, koji je brži od švedske druge lige a uz to kao krilni napadač nije imao naviku da ozbiljnije prati defenzivnu fazu igre. Obzirom da mu je supruga trudna Amatkarijo je prelomio odluku da je najbolje da se vrati u okruženje gdje se udomaćio, odnosno da napusti Pulu i Istru 1961, u kojoj se očito nije snašao.

Sada će Istra potražiti novo rješenje a nadaju se navijači da će biti uvjerljivije i pouzdanije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 18:31