Erling Haaland i Kevin de Bruyne

 DARREN STAPLES Afp
SVE ZBOG SUPRUGE?

De Bruyne zbog ‘apsurdne‘ ponude razmišlja o odlasku, City pronašao zamjenu od 70 milijuna eura

Daily Mail piše da supruga belgijskog nogometaša vapi za egzotičnom destinacijom
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 21:21

Bitke na europskom tržištu polako dosežu svoj vrhunac. I dok su posljednja dva prijelazna roka ‘show‘ ukrali klubovi iz Saudijske Arabije, svojim ‘predstavljanjem‘ nogometnom svijetu, ovo su ljeto, čini se, pomalo ostali u sjeni.

Bilo je tu pojedinih transfera, no za sada bez onih s prefiksom ‘mega‘, za koje bi trebali duboko zagrebati u džep. A prekretnica po tom pitanju mogao bi biti Kevin De Bruyne. Zvijezda Manchester Cityja polako ulazi u svoju desetu sezonu s Građanima, s 33 godine na leđima zasigurno postoji određena ‘zasićenost‘ najvišom razinom nogometa, koju je Belgijac u nedavnim izjavama, u kojima je izrazio svoju otvorenost za transferom u Saudijsku Arabiju, i sam dao naslutiti.

De Bruyne nije direktno rekao da bi volio otići iz Cityja, no izjavom da "ako apsurdna svota dođe, mora misliti na svoju obitelj, rodbinu, unuke, praunuke i prijatelje" dao je dovoljno materijala se počne s ozbiljnijim špekulacijama. Engleske medije posebno je zapanjila činjenica o apsurdnoj svoti, s obzirom da je De Bruyne vjerojatno najplaćeniji igrač Građana. Na račun belgijskog veznjaka tjedno sjeda oko 500.000 eura - teško da može "apsurdnije" od toga.

image

Kevin De Bruyne

OLI SCARFF Afp

Što onda De Bruynea privlači na Bliski istok? Osim već spomenute zasićenosti, čini se da bi ključnu ulogu u cijeloj priči mogla odigrati njegova žena. Upravo ona, po pisanju Daily Maila, žudi za promjenom, za odlaskom na egzotičnu lokaciju te bi kao takva mogla biti okidač u transferu. Ironično je, doduše, pisati o egzotici Saudijske Arabije, s obzirom da postoji veći broj primjera u kojem su žene nogometaša koji su prešli u Arabiju izrazile svoje nezadovoljstvo standardom života i ‘slobodom‘ koju navedena zemlja pruža, stoga priča ponovno zauzima kontradiktoran ton.

U svakom slučaju, transfer trakavica oko De Bruynea, po svemu će se sudeći, voditi do samog kraja prijelaznog roka, a koji bi u konačnici mogao biti presudni faktor teško je procijeniti, s obzirom da vjerojatno ni sam De Bruyne nije siguran što želi, sudeći po dvosmislenosti i nedefiniranosti dobrog dijela njegovih izjava.

image

Eberechi Eze

ADRIAN DENNIS Afp

S druge strane, City baš i nema strpljenja za de Bruyneova promišljanja. Na radaru im se, naime, našao Eberechi Eze, zvijezda Crystal Palacea, koji bi mogao poslužiti kao prirodna zamjena Belgijcu. Engleski veznjak Građane bi mogao doći oko 70 milijuna eura, no posao neće biti nimalo lagan. Palace je nedavno ostao bez Michaela Olisea, koji je potpisao za Bayern, tako da će, nevezano za cijenu, svim silama pokušati zadržati Ezea.

Linker
05. rujan 2024 17:33