Marin Šotiček

 DAMIR KRAJAC Cropix
‘NETOČNE I MALICIOZNE TVRDNJE‘

Demantij s Maksimira: ‘Šotiček nije bio ponižen. Otac je jedini razlog zašto se transfer nije realizirao‘

Putem zahtjeva za ispravkom informacija, Dinamo je otkrio svoju stranu priče o pregovorima sa Šotičekom
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 17:14

Na adresu Sportskih novosti stigao je odgovor Dinama na istupe oca Marina Šotičeka, a vezane za pregovore između igrača i maksimirskog kluba. Zahtjev kluba o ispravku objavljenih informacija, pozivajući se na Zakon o medijima, reakcija je na intervju za Sportske novosti, u kojem je Šotičekov otac iznio svoju stranu priče o pregovorima Šotičeka i Dinama, objavljenom i u tiskanom izdanju Sportskih novosti 20. srpnja te publiciranog i na naslovnoj strani istog izdanja, a stigao je uz iznošenje Dinamove strane priče o temi navedenog teksta te ju prenosimo u cijelosti:

"Netočne su, neosnovane i ničim potkrijepljene tvrdnje objavljenog intervjua kada otac igrača Šotičeka navodi: “Možda ga i nisu smjeli dovesti u Dinamo zbog nekih drugih stvari?! To oni najbolje znaju...” a čime se od strane oca igrača insinuira da njegov sin nije smio doći zbog samo njemu nekih znanih razloga. Naravno da je igrač smio doći u GNK Dinamo i da je GNK Dinamo kao nogometni klub napravio sve u svojoj mogućnosti da dovede igrača u svoje redove tako da se radi o apsolutno neistinitoj činjeničnoj tvrdnji od strane oca igrača.

GNK Dinamo je prvo pregovarao s NK Lokomotivom uvjete transfernog obeštećenja za dovođenje igrača, a nakon toga kada se dogovorio u svezi transfernog obeštećenja, uz prethodno odobrenje NK Lokomotive, GNK Dinamo je stupio u pregovore s igračem i njegovim agentom oko uvjeta njegovog ugovora.

Jedini razlog zbog čega se ovaj transfer nije realizirao jest taj što otac igrača (7 dana nakon završenih pregovora) nije bio zadovoljan ponuđenim uvjetima od strane GNK Dinamo kao i zbog toga što je isti smatrao da njegov sin neće imati status u GNK Dinamo.

Ovim putem GNK Dinamo želi naglasiti da niti jednom igraču u seniorskoj momčadi GNK Dinamo ne može biti zajamčen status. Za status u GNK Dinamo svaki igrač se treba izboriti radom i zalaganjem, a navijači su ti koji će u konačnici cijeniti požrtvovnost svakog pojedinog igrača. Određivati bilo kome u GNK Dinamo da neki igrač mora imati poseban status predstavlja ništa drugo nego traženje nemogućeg uvjeta na koji GNK Dinamo neće i ne može pristati jer bi u protivnom klub pogazio svoja temeljna sportska načela.

Netočan je navod oca igrača Šotičeka kada tvrdi da je GNK Dinamo njegovom sinu ponudio mjesečnu naknadu od 10.000 eura s načinom “uzmi ili ostavi”. Kao prvo i osnovno moramo istaknuti da je vrlo nekorektno komentirati javno od strane bilo kojeg oca igrača (pa tako i oca igrača Šotičeka) uvjete pregovora s nekim nogometnim klubom. No pogotovo je to vrlo nekorektno ali i štetno kada otac igrača iznosi takve neistinite činjenične tvrdnje poput ove koju je izjavio jer tako nešto ne odgovara istini. GNK Dinamo nema namjeru u javnosti objašnjavati same detalje pregovora i visinu novčanih iznosa koje je ponudio igraču jer tako nešto nije profesionalno, ali samo ćemo reći da se ne radi ni o kakvom “smiješnom” iznosu kako to tvrdi otac igrača.

Isto tako, nije istinit navod oca igrača kada tvrdi da je njegov sin bio “omalovažen i ponižen” jer je igrač nakon završetka pregovora s GNK Dinamom bio oduševljen te su igrač i agent osobno izjavili djelatniku GNK Dinamo koji je pregovarao s njima oko uvjeta ugovora “da ih novac ne zanima jer im je najbitniji razvoj igrača”.

Maliciozni su navodi kako “svi znamo kakve su iznose dobivali i dobivaju Dinamovi kadeti i juniori, o igračima prve momčadi ne treba ni govoriti”, pogotovo kad je u javnom medijskom prostoru predstavljena nova strategija sportskog sektora u kojoj se novi ugovori s mlađim igračima potpisuju na skromnije i razumnije uvjete s mogućnosti progresivnog rasta ovisno o napretku. U isto vrijeme kada je objavljen ovaj sporni intervju, na pripremama te u trenažnom procesu prve momčadi su bili igrači iz kadetskog i juniorskog programa čija stipendijski ugovori ne prelaze iznose od 1.500 eura mjesečno. Ne samo da “nisu imali problem kako ući u svlačionicu” već su svojim marljivim radom i zapaženim nastupima na pripremnim utakmicama pokazali da je to jedino važno i mjerljivo u GNK Dinamo, a ne mjesečna primanja koja su stvar pojedinačnog dogovora kluba i igrača.

Ovo nije prvi put da “svjetla pozornice” sportskih medija u Republici Hrvatskoj okupiraju roditelji igrača koji uopće nisu sudjelovali neposredno u pregovorima oko uvjeta ugovora. Svaki roditelji igrača pa tako igrača Šotičeka mora paziti kakve će izjave dati u medijima te je li istina ono što govori.

GNK Dinamo se zasigurno neće dalje medijski prepucavati s ocem igrača Šotičeka već će pokrenuti odgovarajuće sudske postupke protiv istog radi zaštite svojih prava i interesa i to baš zato što je otac igrača sa svojim pojedinim tvrdnjama iz intervjua u vašem dnevnom listu nanio GNK Dinamo veliku štetu.

S poštovanjem, GNK Dinamo", poručuje GNK Dinamo zastupan po odvjetniku Davoru Radiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. kolovoz 2024 08:01