RONALD GORSIC Cropix
ČEKA SE RASPLET

Dinamo do kraja tjedna radi višemilijunski izlazni transfer? Već se priča i tko bi mogao stići kao zamjena

Nadareni mladi veznjak možda broji posljednje maksimirske dane
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. srpanj 2024. 06:04

Dinamov nadareni veznjak Petar Sučić možda broji posljednje maksimirske dane. Naime, u klub je stigla službena ponuda novog talijanskog prvoligaša Coma i veliki su izgledi da će do kraja tjedna ovaj izlazni transfer biti realiziran. Talijani su, prema dostupnim informacijama, ponudili ukupno osam milijuna eura za Sučića - šest milijuna bila bi trenutačna odšteta, dok bi još dva milijuna eura Dinamo trebao dobiti od talijanskoga kluba kroz bonuse vezane uz Sučićeve nastupe.

Dinamovo je vodstvo dalo načelni pristanak za Sučićevu prodaju i sve bi se trebalo rasplesti u dolazećih nekoliko dana. Ode li potencijalni reprezentativac Sučić, bit će to hendikep za trenera Sergeja Jakirovića. Naime, nakon odlaska Marka Bulata u Standard iz Liegea, u svlačionici bi, kao provjereni zadnji vezni igrači, ostali samo Josip Mišić i Arijan Ademi te nadareni junior Branko Pavić.

image

Petar Sučić

DAMIR KRAJAC Cropix

Međutim, Germanijak ističe da su Plavi već krenuli u potragu za Sučićevom zamjenom. Navodno su zainteresirani za slovenskog reprezentativca Timija Maxa Elšnika, igrač je Olimpije i dobro je, u paru s Gnezdom-Čerinom, igrao na Euru za Sloveniju na sredini travnjaka. Zna se da je Dinamu već duže vremena zanimljiv i Gnezda-Čerin, no Panathinaikos je povisio odštetni zahtjev i Slovencu će ponuditi bogatiji ugovor, pa to Dinamo zacijelo neće moći pratiti.

U Maksimiru, nadalje, vjeruju kako će se s Olimpijom ipak lakše dogovoriti oko Elšnika, iako na prvu ponudu ljubljanski klub nije pozitivno odgovorio. Počelo je licitiranje, Elšnik navodno ima još nekoliko ponuda, a u cijeloj priči nije nevažan podatak da je Elšnikov agent - Andy Bara...

Do prije neki dan, podsjetimo, Dinamo i Bara bili su na različitim pozicijama oko prerazvikanog “slučaja Belinho”. Bara je, naime, nezadovoljan ponuđenim uvjetima za stipendijski ugovor zaprijetio da će nadarenog 14-godišnjeg Brazilca odvesti iz Dinama u trećeligaša Kustošiju, koja je poligon za igrače iz njegove agencije. No, čini se da su Bara i Dinamov sportski direktor Marko Marić “popeglali” neke prijepore, pa ćemo vidjeti što će se događati oko možebitnog dolaska Elšnika u Maksimir. Ali i ostanka Belinha...

image

Timi Max Elšnik protiv Portugala

SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Marić je, inače, lijepim riječima predstavio povratak Marka Pjace u Maksimir, a osvrnuo se i na prijelazni rok:

- Prioritet nam je bio dovođenje Pjace, u tome smo i uspjeli. Došao je i Torrente, pa sam siguran sam da smo, po imenima i kvaliteti, najbolji u Hrvatskoj. Ne bih govorio o igračima koji bi uskoro mogli doći ili otići, ali dosad smo dobro radili, a do kraja prijelaznog roka bit će još dolazaka i odlazaka. No, nećemo žuriti, dovodit ćemo samo igrače koji mogu ojačati naš roster i koji nam profilno odgovaraju, a teško ih možemo naći na našem prostoru. Lako se može zaključiti da su to krilni napadači jer imamo mali genetski problem s moći i brzinom, pa takve igrače ne razvijamo u dovoljnom broju - rekao je Marić.

Kolumbijac realniji

Zna se da su Plavi zainteresirani za krilne napadače Marina Šotičeka i Kolumbijca Juana Cordobu, no Marić nije želio biti konkretan oko njih dvojice. Međutim, na drugoj smo maksimirskoj važnoj “adresi” doznali da je u ovom trenutku bliži i realniji dolazak - Kolumbijca! Plavi su, podsjetimo, poslali Deportivu iz Calija ponudu tešku 1,5 milijuna eura i sad u kolumbijskom klubu “vijećaju” hoće li prihvatiti tu odštetu. Naravno da su odmah stigle i informacije da su za Cordobu “zainteresirani još neki klubovi”, međutim, u Dinamu vjeruju da će Deportivo ipak prihvatiti njihovu ponudu.

No, to ne znači da je Dinamo odustao od Šotičeka, koji je sad na pripremama s Lokomotivom u Sloveniji. Dolazeći će dani ponuditi odgovore na neke upite, nikad ne treba zaboraviti da se u prijelaznim rokovima neke potankosti mogu drastično “okrenuti” praktički preko noći...

Inače, u ponedjeljak je u svečanoj loži Maksimir predstavljen i Dinamov novi glavni pokrovitelj, ukrajinska tvrtka za klađenje Favbet, čiji će logo u novoj sezoni biti na klupskom dresu...

- Dinamo je legendarni klub, dijelimo zajedničke vrijednosti i strast prema sportu, predanosti, izvrsnosti i važnosti zajednice. U Favbetu znamo da velika dostignuća nisu slučajnost, već rezultat napornog rada i međusobnog razumijevanja. Kao glavnom sponzoru cilj nam je podržati Dinamo kroz interakciju s navijačima, te projektima za promicanje Dinamova imidža, ali i hrvatskog sporta općenito. Želimo Dinamu velike pobjede u dolazećoj sezoni - rekao je vlasnik Favbeta, Andrij Matiuha.

Važan korak

Dinamov predsjednik Velimir Zajec također je iskazao zadovoljstvo potpisanim ugovorom:

- Suradnja s Favbetom predstavlja važan korak za naš klub, jer nam omogućava dodatna sredstva i potporu za unapređenje sportskih aktivnosti i postizanje još većih uspjeha. Vjerujemo da će ova suradnja donijeti mnoge benefite našem klubu i navijačima, radujemo se zajedničkim projektima i uspjesima koji su pred nama - govorio je Zajec.

POPIS ZA PRIPREME

Ivan Nevistić
Ivan Filipović
Danijel Zagorac
Antonio Rajić
Ronael Pierre-Gabriel
Stefan Ristovski
Kevin Theophile
Maxime Bernauer
Raul Torrente
Dino Perić
Takuya Ogiwara
Mauro Perković
Josip Mišić
Arijan Ademi
Petar Sučić
Marko Rog
Martin Baturina
Luka Vrbančić
Dario Špikić
Lukas Kačavenda
Marko Pjaca
Arber Hoxha
Bruno Petković
Sandro Kulenović
Fran Brodić
Noa Mikić
Leon Jakirović
Marko Zebić
Branko Pavić
Patrik Horvat

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 18:37