DAMIR KRAJAC Cropix
AMERIKANCI ZAGRIZLI

Dinamo dobio milijunsku ponudu za mladog dragulja, ali on s Maksimira može otići samo pod jednim uvjetom

Za cifru koju je ponudio La Galaxy Dinamo ne želi prodati svog mladog igrača, ali...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2024. 15:10

Hoće li Dinamo pustiti mladog Gabrijela Rukavinu u LA Galaxy za 3 milijuna eura? Ta ponuda iz SAD-e je naime, stigla na maksimirsku adresu. Mladi napadač u dogovoru s svojom obitelji želi napustiti maksimirski klub, drži da neće dobivati priliku kod trenera Jakirovića, kao što je nije dobivao niti kod bivših trenera Modrih. Inače, njegov menadžer je također Andy Bara, odnosno bolje je kazati da je za vlasnika agencija Niagara Sports Company vezan ugovorom. Jer saznali smo da Bara zapravo više i nije njegov menadžer, jer su sad oko Rukavine brigu preuzeli drugi. Dakle, službeno jest, ali realno nije, što i nije neko iznenađenje kad se radi o transfernim poslovima.

Za cifru koju je ponudio La Galaxy Dinamo ne želi prodati svog mladog igrača! To je čvrst stav u Maksimiru. Jer tu se ne radi zapravo o 3 milijuna eura. Naime, po našim saznanjima, pravo na postotak od transfera ima i igrač, a taj postotak iznosi 20 posto, dakle ukupno ta brojka iznosi 600 tisuća eura. Uz to, u igri su i neke menadžerske provizije, pa je onda jasno da bi Dinamo zaradio mnogo manje od ta 3 milijuna ponuđenih eura. Zato Dinamo to ne želi prihvatiti.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Međutim, prihvatiti će ponudu iz SAD-a, ako se Rukavina odrekne svojih 20 posto! U tom slučaju Dinamo će prodati Rukavinu u LA Galaxy. Dakle, sad ostaju pregovori oko toga želi li mladi napadač ‘zaboraviti‘ svoj postotak. Ili će se tražiti od kluba iz MLS-a da podeblja svoju ponudu. Slijedeći dani ponuditi će odgovor na ta pitanja. Ili će se cijela priča pretvoriti u dugotrajnu sapunicu. Rukavina je s Modrima na pripremama u Rovinju, igrao je na utakmici s Triglavom iz Kranja.

U trenutku, kad se sve očitije da Brekalo neće doći na posudbu iz Fiorentine, prostrujala je misao da bi Rukavina mogao dobivati više prilika, međutim, s obzirom da se Dinamo ipak odlučio tražiti neke druge opcije umjesto Brekala, a radi se o mogućoj kupovini krilnog igrača, ta misao je trajala jako kratko.

Linker
26. travanj 2024 12:44