Gabrijel Rukavina

 DAMIR KRAJAC Cropix
ONI NE PLAĆAJU U RATAMA

Dinamo dobio ponudu kakva se ne odbija: Otkrivamo koliko bogataši iz Los Angelesa nude za modrog dragulja

Andy Bara koji brine o karijeri Gabrijela Rukavine s razlogom navija za odlazak ‘preko bare‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. siječanj 2024. 19:46

Gabrijel Rukavina (19) je na izlaznim vratima Dinama. Mladić koji je prije nekoliko godina bio projiciran kao najveći maksimirski talent ima konkretnu ponudu LA Galaxyja. U pitanju je iznos na razini tri milijuna eura, plus određeni bonusi, plus postotak od sljedećeg transfera... Nelogično bi bilo da Dinamo tu ponudu odbije i to iz nekoliko razloga.

Rukavinu kao igrača za Dinamo nije vidjela cijela niska trenera. Od Kopića, preko Čačića, Bišćana i na kraju Jakirovića. Dapače, Dinamo je u ovom prijelaznom roku glavni naglasak stavio baš na Rukavininu poziciju lijevog krila. Hoxha je već stigao, za Brekala se Modri još žestoko bore. Zašto ne bi novac koji je Galaxy spreman uplatiti odmah - Amerikanci ne plaćaju u ratama - dijelom uložili baš u dovođenje Brekala, koji bi neupitno bio velika prevaga u borbi za naslov prvaka?

Rukavina je tijekom jeseni upisao mizernu 31 minutu u HNL-u, još mizernijih 16 minuta u Konferencijskoj ligi, te 45 minuta u kupu. Zajamčenih tri milijuna za mladića koji je ukupno igrao 92 minute!?

Andy Bara koji brine o karijeri Gabrijela Rukavine (zanimljivo, on je menadžer i Josipa Brekala), s razlogom navija za odlazak u LA Galaxy. Rukavinu tamo u ovoj godini čekaju najmanje 44 utakmice u kojima će sigurno imati veliku minutažu. Galaxy je prodao Douglasa Costu, a otišao je i Chicharito. U MLS ligi možeš prijaviti ukupno 24 igrača za sezonu, što je dodatna pogodnost za svakog igrača, jer u 44 utakmice moraš dobiti pregršt minuta.

Stoga je ovo posao u kojem će realno profitirati i Dinamo i Rukavina, a onda i Galaxy, koji u njemu očito vidi nešto što u Dinamu nije uspio ispoljiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 06:54