Moreno Živković

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
LOV NA POJAČANJA

Dinamo dovodi dva talenta samo ako će ući u prvih 11, u igri i novi desni bek: ‘Sve ovisi o Moharramiju‘

Na dnevnom redu je i dolazak Hoxhe iz Slaven Belupa, trenutačno traju dogovori oko odštete
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. prosinac 2023. 08:09

Hoće li Dinamo u ovom zimskom mercatu dovesti dvojac iz Lokomotive, velike talente, svoju djecu, vratara Nikolu Čavlinu i stopera Morena Živkovića?

- Nema tu nikakve odluke, moramo donijeti najbolje odluke za njih, za Dinamo ali i za Lokomotivu. Ako bismo ih doveli, onda moraju biti u udarnoj postavi, Jako se dobro razvijaju u Lokomotivi, izvrsno izgledaju, jako nam je drago zbog toga. Mogu samo još rasti u Lokomotivi. Tako da nećemo ništa forsirati, procijenit ćemo što je najbolje za sve - kaže nam klupski izvor

Sasvim logično i pravilno razmišljanje u plavom domu. Čavlina i Živković iz utakmice u utakmicu pokazuju bogodani talent, njihove prezentacije su izvrsne. Standardni su prvotimci Lokosa, to će naravno biti i na proljeće. Dovesti ih u plavi klub, pa ih onda posjesti na klupu za pričuve, oduzeti im mogućnost da kompletnu proljetnu polusezonu ne igraju ili malo igraju u HNL-u ne bi imalo nikakvog smisla. Na proljeće u Lokosima mogu još napredovati, skupiti još dosta minuta, pa onda na ljeto iduće godine preseliti u Maksimir.

image

Nikola Čavlina

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Kad se radi o mogućem dolasku Arbera Hoxhe iz Slaven Belupa, koji je na Rujevici opet pokazao kako je pakleni igrač, onda stvari stoje ovako.

- Radi se o dogovoru klubova, radi se o odšteti. On je svakako kvalitetan igrač, ali ne može se još ništa kazati, jer nema dogovora oko odštete sa Slaven Belupom - kaže nam klupski izvor.

Pojavila se i informacija da bi Dinamo tijekom zimskog prijelaznog roka mogao pojačati desnu stranu svoje obrane s reprezentativcem Bosne i Hercegovine i članom austrijskog bundesligaša Sturma Jusufom Gazibegovićem.

image

Arber Hoxha

GORAN MEHKEK Cropix

- Skautiramo dosta igrača, pa tako i Gazibegovića. Međutim, bilo kakvo dovođenje desnog beka ovisi o tome hoće li otići na zimu Sadegh Moharrami. Ako on ostaje, onda nećemo dovoditi nikoga na desnoj strani, to je valjda jasno. A još se ne zna odlazi li Moharrami - kažu nam u klubu.

Inače, pripreme Dinama startaju 2. siječnja u Zagrebu, a 8. siječnja odlazi se na pripreme u staru bazu, u Rovinj. Tamo će Modri odigrati četiri pripremne utakmice, još se ne znaju suparnici, na tome se radi. Hoće li u Rovinj i rekonvalescenti Lukas Kačavenda i Luka Stojković? To se još nije dogovorilo. Obojica treniraju sa Stipom Marinom, sve ide u najboljem redu. Ako će Marina na pripreme u Rovinj, onda će i Kačavenda i Stojković također put Istre.

Linker
17. svibanj 2024 17:47