GNK Dinamo
GORUĆA POZICIJA

Dinamo ima novog braniča! Parižanin prošao liječnički i potpisao do 2026.: ‘Kažu da je jako dobar‘

Maksimirski klub nije trebao platiti nikakvu odštetu. Zbog toga su mnogi sumnjičavi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. veljača 2024. 18:31

Ronael Pierre-Gabriel (25) prošao je liječnički pregled i potpisao ugovor s Dinamo na dvije i pol godine! Odahnuli su svi u plavom klubu kad je liječnička služba dala zeleno svjetlo za desnog beka rođenog u Parizu, koji je stigao iz Nantesa. Jer kad netko u Dinamu prođe liječnički pregled, kao da je dobio na lotu.

I može mirno nastaviti sa svojim životom jer znači da je “zdrav k’o dren”. Kad modra liječnička služba kaže “da”, otvaraj pjenušac, ne treba ti niti zdravstveno osiguranje, više nećeš kod doktora.

Mladić je u plavi dom došao - besplatno. Igrat će samo za svoju plaću, nije Dinamo trebao platiti nikakvu odštetu. Zbog toga su mnogi sumnjičavi o njegovoj kvaliteti. Jer, Bože moj, zašto bi bilo koji klub svog igrača nekome poklonio, zar ne? Pa se plaše da se na aktualizira ona doskočica: “Gabriele, Gabriele, za tebe je Moha Pele”. Moha je, naravno, ozlijeđeni Sadegh Moharrami...

Nantes ga pušta besplatno

Pola godine nakon što je stigao u Nantes iz Mainza, i unatoč tome što ima ugovor do 2026. godine, Francuzi ga, eto, puštaju džabe. Odigrao je 12 utakmica za Nantes i odjednom postao višak. Kad je u studenom 2023. klupu Nantesa preuzeo Jocelyn Gourvennec, vrlo brzo je otpisao Pierre-Gabriela, zadnju je utakmicu odigrao 9. prosinca. I već početkom prijelaznog roka postao je treća opcija na desnom boku i rečeno mu je da može tražiti novi klub. Ali, Nantes ga je prošlog ljeta i doveo besplatno iz Mainza, koji ga je, pak, za 5,5 milijuna eura kupio od Monaca 2019. godine. Prije toga Monaco je za njega St. Etienneu platio šest milijuna eura.

- Želim se zahvaliti klubu i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog transfera. Znam da je Dinamo neprikosnoven u hrvatskom nogometu, kao i to da se radi o etabliranom i respektabilnom europskom klubu - kazao je Pierre-Gabriel

GDJE JE SVE IGRAO

Stade Brestois

62 u/1 g/2 a

Saint-Etienne

39 u/0 g/0 a

Strasbourg Alsace

15 u/0 g/0 a

Nantes

12 u/0 g/0 a

Espanyol

8 u/1 g/0 a

FSV Mainz

8 u/0 g/1 a

Monaco

4 u/0 g/0 a

Međutim, kad se stvari sagledaju realno, onda ipak ne treba baš previše čuditi da je Nantes desnog beka besplatno prepustio Dinamu. Ako trener na njega ne računa, onda je sasvim normalno da ga se klub želi riješiti. Jer, tako se riješio i njegove plaće.

image

Ronael Pierre-Gabriel

Arnaud Duret/fc Nantes/imago Sportfotodienst/profimedia

‘Theophile nam je rekao da je jako dobar‘

Plaćati igrača za kojeg si siguran da neće konkurirati za momčad zaista nema nikakvog smisla, neka ga plaća netko drugi. Logično promišljanje. Uostalom, zar tako nije postupio Dinamo kad se radi, recimo, o Antoniju Marinu? Trener Jakirović ga je otpisao, pa je Marin u ljubljansku Olimpiju također otišao besplatno. O novom desnom beku Dinama su se u plavom domu raspitivali i kod Kevina Theophilea jer je modri stoper s njim igrao u St. Etienneu.

- Theophile nam je rekao da je jako dobar igrač. A kad on tako kaže, onda se zaista mora vjerovati. Znate, Theophile je jako škrt na komplimentima za bilo koga... - kazao nam je klupski izvor.

GDJE JE SVE IGRAO

Stade Brestois

62 u/1 g/2 a

Saint-Etienne

39 u/0 g/0 a

Strasbourg Alsace

15 u/0 g/0 a

Nantes

12 u/0 g/0 a

Espanyol

8 u/1 g/0 a

FSV Mainz

8 u/0 g/1 a

Monaco

4 u/0 g/0 a

Debi već protiv Lokomotive?

Kad će Ronael Pierre-Gabriel zaigrati za Dinamo još se ne zna, ali konkurirat će već u subotu protiv Lokomotive.Razumno je očekivati da će ovoga trenutka biti pričuva senatoru Stefanu Ristovskom, koji drži poziciju desnog beka. Međutim, svi znamo da Ristovski ponekad igra na poziciji stopera, pa onda je Francuz sigurno prvo rješenje za poziciju desnog beka. Konačno, ponekad će iskusnog majstora trebati malo i odmoriti, a da ne kažemo da klub kao što je Dinamo mora imati kvalitetne opcije na svakoj poziciji. Tako će Modri, eto, imati tri Francuza u momčadi, Theophilea, Pierre-Gabriela i Bernauera.

I, kad sad pogledamo, Dinamo je u ovom prijelaznom roku praktično rekonstruirao kompletnu obranu! Za poziciju lijevog beka doveden je Ogiwara, za desnog beka angažiran je Gabriel, iz Lokomotive je na poziciju stopera vraćen Moreno Živković, a radi se na kupovini još jednog stopera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:59