Jonathan Moscrop/Imago Sportfotodienst/Profimedia
MODRI VODE BORBU

Dinamo je daleko od dovođenja ‘zlatnog dečka‘. Na Maksimiru tvrde: ‘Želi doći, ali Roma ima drugačiji plan‘

U Dinamu još uvijek čekaju rješenje oko Juana Córdobe, 21-godišnjeg Kolumbijca iz Deportivo Calija
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 31. srpanj 2024. 16:30

Here we go, poznati usklik glavnog nogometnog transfernog influensera Fabrizija Romana, ovoga puta, kako stvari stoje, mogao bi postati - here we no! Ovaj talijanski "guru", naime, u srijedu poslijepodne je objavio da je Dinamo dogovorio sve uvjete s 20-godišnjim Janom Oliverasom Codinom, mladim španjolskim bekom koji je dosad skupio 70-ak nastupa za juniorski sastav Rome. Međutim, prema informacijama Jutarnjeg lista, od toga, barem u ovome času, nema ništa...

- Kao prvo nije riječ o "dealu", već je na stolu prvotno posudba, a kao drugo, neovisno o tome, u ovome času to (još) nije niti blizu konačnog dogovora. Prema nekim saznanjima, Roma za Codinu ima ponudu iz arapskog svijeta, izdašnu, i ona zapravo gura tu priču kako bi nešto zaradila, dok je igrač nezainteresiran za tu mogućnost, već ima intenciju doći u Dinamo, kojeg vidi kao idealan trampolin za svoju karijeru - govori za Jutarnji izvor blizak maksimirskom klubu.

U razgovoru s još nekolicinom upućenijih ljudi, može se, ujedno, doznati da je cijela priča s Romanovom objavom praktički iskonstruirana kako bi se izvršio pritisak na rimski klub i da poklekne u namjeri prodaje igrača na arapski poluotok. Ta varijanta, pak, linije veže sve do uglednog nogometnog agenta Pinija Zahavija, koji zastupa mladog Španjolca, a koji je, ujedno, i veliki prijatelj s - Velimirom Zajecom, još iz Zekinih grčkih dana u Panathinaikosu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Hoće li ta "veza" na kraju upaliti ostaje za vidjeti, puše se i na hladno, iako su gotovo sve strane uvjerene da bi Codina na kraju ipak trebao osvanuti u Maksimiru, čime bi ionako "široka" Dinamova obrana dobila posljednji komadić "puzzle": Ristovski i RPG desno, Ogiwara i Codina lijevo, a na stoperima Theophile, Torrente, Mmae, Bernauer te Perić, iako ne bi bilo neočekivano kada bi potonji, nažalost prečesto sklon ozljedama, zajedno s Maurom Perkovićem na kraju napustio maksimirsku svlačionicu. Samim time, u kontekstu činjenice da i dalje nema konkretne ponude za Sučića i Baturinu, zatvoren bi načelno bio i središnji dio momčadi, dok se još traže dva igrača koji bi popunili "modri" roster u ofenzivnom dijelu momčadi...

A tu doista neuralgično djeluje rupa na desnome krilu, kojeg zasad "krpa" Pjaca, dok je Dario Špikić kilometrima daleko od Jakirovićeve vizije Dinamova sastava. Pjaca bi, dakle, trebao uz Hoxhu činiti tandem na lijevoj strani, dok se uz Kačavendu, pa i Stojkovića, intenzivno radi na pojačanju koje bi popunilo i prostor na desnoj strani napada. Mediji uvelike forsiraju transfer Marca Pašalića iz Rijeke, "čisti" ili uz razne kombinacije, uvažavajući činjenicu i da je Dinamov trener sklon hrvatskom reprezentativcu, no ako je suditi prema signalima iz plavih dvora, to mjesto ipak bi prije mogao popuniti taj sada već misteriozni Juan Córdoba, 21-godišnji Kolumbijac iz Deportivo Calija. On je, dakle, apriori odbio sve druge mogućnosti osim one Dinamove, a iako se cijeli slučaj pretvara u trakavicu, u srijedu smo doznali da bi cijela priča vrlo brzo trebala dobiti konačni epilog.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Čeka se samo da kolumbijska banka upali "zeleno svjetlo", sve drugo je riješeno - tvrdi naš izvor, aludirajući vjerojatno i na spone s Atletico Nacionalom, koji ima određene financijske zahtjeve prema klubu iz Calija (spominje se 600.000 eura), zbog čega je Deportivo Cali imao suspenziju na bilo kakve transfere.

Ako se taj posao na kraju i realizira, a s obzirom da oko poslovanja s južnoameričkim klubovima i njihovim suspektnim poslovanjem uvijek treba biti oprezan, dojam je da Dinamo, zapravo, više ne bi imao imperativ ulaziti u tvrde pregovore s Damirom Miškovićem, pogotovo kada je osnovna cijena pet milijuna eura. Bez obzira na mogućnost raznih "prebijanja" o kojima se pisalo, taj posao dolaskom Córdobe "modrima" definitivno ne bi bio imperativan.

Ipak, pišemo o ražnju, a oba Dinamova zeca još su u šumi, stoga pričekajmo sa zaključcima.

Linker
14. rujan 2024 04:33