MATIJA DJANJESIC Cropix
PROPALI TRANSFER

Dinamo je žarko želio Miéreza, no nakon jednog događaja sve se promijenilo. U Maksimiru nisu žalili

Čak je jednom delegacija ZG-kluba, prije nego se promijenila klupska vlast, otputovala u Osijek
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. listopad 2024. 12:13

Jedna od priča koja je zagrijavala nogometnu javnost, a tiče se Dinama i Osijeka, svakako je ona oko Ramona Miereza. Argentinski napadač, koji je trenutačno igrač Al Jazire, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, bio je želja zagrebačkog kluba. O tome se stalno pisalo u prijelaznim rokovima jer bilo je sasvim logično da se takav golgeter htio dovesti u Maksimir.

Prema našim saznanjima i Mierez je, u trenucima kad je doznao da ga Dinamo želi, htio odjenuti plavi dres. Čak je jednom delegacija ZG-kluba, prije nego se promijenila klupska vlast, otputovala u Osijek kako bi se dogovorila oko transfera Miereza. Međutim, do tog transfera nikad nije došlo.

Osijek je uvijek “otkantavao” Dinamo, tražio je cifru koju maksimirsko društvo nije željelo platiti. Osječani su Ramona htjeli prodati za 5 milijuna eura, a to je bilo previše, moglo se, kad je ta cifra izašla u javnost, odmah zaključiti da od tog posla neće biti ništa. Iako je tamo negdje početkom lipnja sportski direktor Osijeka Jose Boto izjavio i ovo...

- Zasad nismo dobili nikakvu ozbiljnu ponudu o kojoj bi se mogli odrediti. No, u neki drugi hrvatski klub ga sigurno nećemo prodati. O tome nema govora!

Dakle, moglo se na temelju te izjave zaključiti da Osijek ne bi prodao Miereza Dinamu i da su iz Maksimira odlučili iskrcati novac koji nikad nisu dali niti za jednog drugog igrača. Ipak, valja napomenuti da se u plavim dvorima razgovaralo o mogućnosti dovođenja Miereza kad se mislilo da će inozemni transfer zgotoviti i otići Bruno Petković. S obzirom na to da je Petko ostao, u Maksimiru nisu žalili za Argentincem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. listopad 2024 12:14