Martin Satriano

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
MEDIJSKE ŠPEKULACIJE

Dinamo kreće u ofenzivu? Šest igrača na radaru Modrih, ‘senzacija od 7 milijuna eura‘ podigla najviše prašine

Mnogi igrači dovode se u vezu s modrim klubom, za pretpostaviti je da će se neke stvari uskoro i zakotrljati
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. srpanj 2023. 13:22

Bogme, užario nam se mobitel kad se u nedjelju pojavila informacija u La Gazzetti dello Sport da je Dinamo zainteresiran za Martina Satriana (22), urugvajskog napadača, službeno igrača milanskog Intera, koji je na Transfermarktu procijenjen na čak sedam milijuna eura. Naravno da modri klub takvu cifru ne može i neće iskrcati, zaboravite. Međutim, Talijani su naveli da bi Satriano mogao doći u Maksimir na ustupanje, pa bi onda nakon godinu dana Dinamo mogao otkupiti njegov ugovor. Ta opcija je realnije prirode. Ipak, skrušeno priznajemo, jako smo sumnjali u tu vijest, samo smo se nasmijali jer svašta se posljednjih mjesec dana pisalo u stranim medijima o mogućim Dinamovim ulaznim i izlaznim transferima.

Izgleda da je ZG-klub stvarno "faca klub" u Europi, strani mediji bave se njime kao s najvećim europskim gigantima. Ipak, nije nam vrag dao mira, pa smo priču oko Urugvajca željeli provjeriti, okrenuli smo nekoliko brojeva...

image
LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA

- Da, ima razgovora oko Urugvajca, jako je zanimljiv. Međutim, teško je igrače iz inozemstva nagovoriti da dođu u HNL, zadovoljiti njihove interese, interese njihovih klubova - kazao nam je izvor iz Maksimirske 128.

Isti dan kad se Gazzetta bavila s Urugvajcem, L‘Equipe se bavio s nekim drugim igračima koje navodno prati klub iz Maksimira. Ugledni sportski list nazvao je Dinamo novim europskim bogatašem koji lovi po francuskom tržištu. To je već bila kriva informacija jer niti jedan šeik još nije kupio Dinamo, dapače, budžet je smanjen za iduću godinu. No, dobro, ne trebaju Francuzi znati te male tajne maksimirske blagajne, ali su saznali za koje se igrače modri klub zanima na njihovom teritoriju. Čini se da je prste u tim vijestima imao Marko Marić, čovjek koji je službeno u plavim dvorima zadužen na nogometnu školu, ali očito se bavi i poslovima kad su u pitanju transferi. Konačno, on je bio glavni igrač kod dovođenja Maxima Bernauera, francuskog stopera, zasad jedinog novog igrača u Dinamu. Marić priča francuski kao hrvatski, pa je ta zemlja za njega idealno transferno dvorište. A tko su ti igrači koji se spominju kao moguća nova lica u plavoj svlačionici?

image

Lucien Agoume

FLORIAN FRISON Dppi Via Afp

Lucien Agoume (21), Francuz kamerunskih korijena, defenzivni vezni, možda jest najzvučnije ime. Interov je igrač, milanski ga je klub platio svojevremeno Sochauxu 4,5 milijuna eura, danas na Transfermarktu vrijedi kao i Satriano sedam milijuna eura. Prošlu je sezonu odradio na posudbi u francuskom Troyesu, odigrao je 15 utakmica u Ligue 1. Kod njega bi se također radilo o posudbi, naravno da modri klub ne može tako duboko posegnuti u blagajnu. Dakle, i on je igrač Intera. Dakle, tu bi u priči mogao itekako imati utjecaja član Uprave za struku Dario Šimić, bivši igrač tog kluba.

image

Martin Adeline (lijevo)

LOIC VENANCE Afp

Martin Adeline (19), još jedan Francuz, središnji je vezni igrač prvoligaša Reimsa. Ali, prošlu je sezonu odradio u trećeligašu Rodezu. Doduše, skupio je dosad 13 nastupa u Ligue 1. Ugovor ga s klubom veže do 2026. godine, na TM-u vrijedi 800.000 eura.

Tri milijuna eura na notornom Transfermarktu vrijedi Mohamed Kaba (21), defenzivni vezni. Još jedan igrač iz druge francuske lige, koji je prošle sezone u 33 utakmice zabio pet golova uz četiri asistencije u dresu Valenciennesa.

A 2,2 milijuna eura vrijedi Ibrahim Sissoko (27), napadač iz Malija. Sissoko je, poput Bernauera, igrač iz Ligue 2, igrao je za Sochaux. Statistika mu je jača strana, prošle je sezone zabio 13 golova u 35 utakmica. Ima jednu veliku prednost, u Dinamo bi mogao doći besplatno jer je slobodan igrač.

Kad smo se o svim tim dečkima iz Francuske raspitali kod klupskih izvora, stigao je isti odgovor kao i za Urugvajca...

- Pa, razgovara se...

image

Takuro Kaneko

NAOKI MORITA/AFLO/PROFIMEDIA

U svoj toj priči oko mogućih dolazaka treba se sjetiti onoga što je govorio Igor Bišćan. Trener Dinama kazao je kako mu trebaju igrači u veznoj liniji, a trojica od ove četvorice su vezni igrači. To je i Japanac Takuro Kaneko (26), o kojem smo kao mogućem novom igraču Dinama pisali prije neki dan. Satriano i Sissoko su, pak, napadači, jer po svemu izgleda da Bruno Petković odlazi. Dakle, prepoznaje se da modri klub ciljano traži igrače, A prepoznaje se i da ih traži na stranom tržištu. Očito su cijene domaćih haenelovaca koji su na radaru (Frigan, Kačavenda, Stojković) previsoke. Ali, tko zna, možda i oni s vremenom, ako se nigdje ne prodaju, budu "na akciji".

Uglavnom, dosad se u javnosti maksimirski klub kritizirao da ne može dogovoriti niti jedan transfer. Čini se da se ipak kreće žešće, tko zna, možda sad uslijedi transferni stampedo kad su dolasci u pitanju.

Naš desni bek zabio je duplo više!?

Satriana je Inter svojedobno platio Nacionalu 2,4 milijuna eura, prošle je sezone igrao na posudbi u Empoliju i zabio samo dva pogotka u Serie A. Empoli ga nije želio otkupiti. Ima opciju odlaska u francuski Brest, gdje je na posudbi bio godinu ranije. Očito ima nešto u tom napadaču jer ne bi mu bila istaknuta tolika cijena. Ali, dva pogotka... Na društvenim mrežama pročitali smo jedan šaljivi komentar na tu temu.

- Pa, naš Stefan Ristovski, desni bek, zabio je duplo više.

Naravno, ništa to ne treba značiti, možda je baš Urugvajac "kapitalac" kojeg čekaju u Maksimiru. Ukoliko ode Petković, možda bi on mogao biti taj koji će ga zamijeniti. A kad smo već kod Petkovića, niti on nije stigao u plave dvore s nekom golgeterskom statistikom s Čizme, zar ne?

ONI SU DOSAD DOŠLI OVOGA LJETA

Maxime Bernauer (Paris FC, 1.200.000 €)

Sandro Kulenović (Lokomotiva, povratak s posudbe)

Antonio Marin (Rijeka, povratak s posudbe)

Mahir Emreli (Konyaspor, povratak s posudbe)

Mario Ćuže (Zrinjski, povratak s posudbe)

Bartol Barišić (Domžale, povratak s posudbe)

Daniel Štefulj (Celje, povratak s posudbe)

Jakov-Anton Vasilj (Lokomotiva, povratak s posudbe)

Marko Soldo (Šibenik, povratak s posudbe)

Anes Krdžalić (Olimpija, povratak s posudbe)

Petar Sučić (Zrinjski, povratak s posudbe)

7

milijuna eura procijenjena je vrijednost Satriana

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 10:12