THOMAS PICHLER Apa-picturedesk Via Afp
JAKIROVIĆEVA ŽELJA

Dinamo lovi novo pojačanje, Austrijanci žele da im se do 15. siječnja isplati gotovo 2 milijuna eura

Radi se o igraču s akademije RB Salzburga i prva je meta Modrih za poziciju desnog beka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. siječanj 2024. 17:36

Jusuf Gazibegović prva je meta Dinama za poziciju desnog beka, no da bi ga doveo zagrebački klub mora biti konkretan i platiti u gotovini nešto manje od dva milijuna eura. Formalni rok za to je 15. siječnja, ali sve bi se moglo riješiti u tjedan dana jer Dinamo želi brzo znati na čemu je, a i mora požuriti budući da je za istog igrača vruće zainteresiran jedan od vodećih grčkih klubova.

Medijima je prostrujala fotografija reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je s prijateljima za Novu godinu bio u Zagrebu te na Instagramu plasirao objavu iz Ritza, ali razlog za to je privatan, nije došao zbog pregovora s Dinamom. No Modri su zagrizli, međutim pitanje je hoće li se ispuniti ta želja treneru Sergeju Jakiroviću.

Gazibegović je igrač koji će u ožujku napuniti 24 godine. Dinamo traži desnog braniča, a on igra tu poziciju, iako se snalazi i na lijevoj strani jer dobro igra s obje noge. U Sturmu iz Graza je od 2020. godine, a prije toga prošao je akademiju RB Salzburga. U Salzburgu je i rođen. Za Sturm je odigrao vrlo dobru polusezonu koju su završili kao drugi u austrijskom prvenstvu te treći u skupini Europske lige pa nastavljaju dalje u Konferencijskoj ligi.

Radi se o igraču koji je discipliniran, mentalno jak, odgovoran, odličnog centaršuta s poludistance nalik na ubačaje Borne Sose s lijeve strane. Za Dinamo ga je uživo gledao još Dario Šimić, a iako je on otišao iz kluba, aktualna struka drži ga na vrhu liste želja za desnog beka. Posebno ih se dojmio u nekim europskim utakmicama.

Ugovor ga veže do lipnja 2026. godine, a vrijednost na Transfermarktu mu je četiri milijuna eura. Za A reprezentaciju BiH je igrao 14 puta. Gazibegović nije igrač kojeg se može dobiti na posudbu, barem dosad dolaze takve informacije, kako bi bio član Modrih, morali bi ga otkupiti i to u gotovini, odmah dati kompletnu svotu oko dva milijuna eura, tek nešto manje od toga.
Naime, Sturm bi na tržištu tražio i više, možda i 4-5 milijuna eura, ali u ugovoru ima izlaznu klauzulu na tu cifru koja se može aktivirati do 15. siječnja. I potom ponovno u ljetnom prijelaznom roku. Koliko nam je poznato, Dinamo radi na prodaji Iranca Sadegha Moharramija, no taj posao zasad nije napravljen.

Htio bi se prvo riješiti jednog desnog beka, dobiti za njega novac, pa ići po drugoga. Morat će požuriti jer Grci stežu obruč oko Gazibegovića, a u igri su i neki engleski klubovi. S druge strane, Moharrami nije došao na pripreme jer je s reprezentacijom Irana koja će igrati Azijski kup te bi se mogao priključiti tek za mjesec dana. Možda je svoje za Modre odigrao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 05:44