JOSIP BANDIC Cropix
MODRI MERCATO

Dinamo našao novu metu, igrao je za čak dvije reprezentacije! Sve su glasnija i šaputanja o Bruni Petkoviću

Dinamov bi kamp u Austriji mogao prvi napustiti Dario Špikić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. srpanj 2024. 21:56

Dinamo je, to znamo, u potrazi za još jednim stoperom. Nakon dovođenja mladog Španjolca Raula Torrentea (22), nova Dinamova stoperska meta jest, kako kažu naši izvori, Samy Mmaee (27). Radi se o Marokancu rođenom u Belgiji koji je u dosadašnjoj karijeri igrao za Standard Liege, Maastricht, Sint Truiden, a posljednji klub bio mu je mađarski Ferencvaros.

image

Samy Mmaee (desno)

HAKAN BURAK ALTUNOZ Anadolu Via Afp

Ugovor s Mađarima istekao mu je prvog dana mjeseca srpnja i sad je slobodan igrač. To naravno znači da bi u Dinamo stigao besplatno, trebala bi se samo dogovoriti njegova plaća. Mmaee je između ostalog odigrao i 10 utakmica za reprezentaciju Maroka, a debitirao je kod bivšeg Dinamovog trenera Vahida Halilhodžića u vrijeme dok je bio izbornik te afričke nacionalne vrste. Prije nego što se odlučio igrati za Maroko, Samy je igrao i za belgijske U19 i U21 reprezentacije.

Prošle sezone je za Ferencvaros odigrao deset utakmica i postigao dva pogotka. Vrijednost na Transfermarktu iznosi mu 1,5 milijuna eura. Ta priča oko eventualnog dovođenja Mmaeea ide u prilog onoj priči koju smo čuli u klubu, da Modri žele dovesti jednog mlađeg i jednog starijeg, iskusnijeg stopera. Torrente je mlađi, dok Mmaee iskusniji.

image

Samy Mmae

ATTILA KISBENEDEK Afp

Naravno da Marokanac s obzirom da je slobodan igrač ima i drugih ponuda, ali kako saznajemo želi doći u plavi dom, što jest logično, Modri su već osigurali Europsku ligu, a imaju i veliku mogućnost uhvatiti Ligu prvaka, što je svakako izazov za svakog nogometaša.

Inače, u Maksimiru traje intenzivna potraga za napadačem. Naime, kako se približava 15, srpnja, datum do kojeg se može aktivirati klauzula Brune Petkovića od 2,5 milijuna eura, sve su glasnija šaputanja da će Bruno Petković ipak otići iz Dinama. Također, javila se i nova situacija, izvori nam kažu da je i Fran Brodić dobio zanimljive inozemne ponude, iz MLS-a i Mađarske. Pa bi se moglo dogoditi da Dinamo ostane samo na jednom pravom napadaču, Sandru Kulenoviću.

image

Dario Špikić

DAMIR KRAJAC Cropix

Ipak, Dinamov bi kamp u Austriji mogao prvi napustiti Dario Špikić. Ponuda iz MLS-a od 1,5 milijuna eura, koju je poslao Seattle Sounders, zadovoljava Modre. Ostalo je još riješiti neke detalje. Seattle je trenutačno sedma momčad Zapadne konferencije MLS-a, čiji je trener iskusni 61-godišnji Amerikanac Brian Schmetzer. Ode li Špikić, ostat će Dinamo bez klasičnog desnog krila, jer nema više niti Takura Kaneka kojem modri klub nije želio otkupiti ugovor. Jakirović je odustao od ideje da na toj strani igra Arber Hoxha. Razgovori oko Marina Šotičeka još nisu obnovljeni, novosti oko Kolumbijca Juana Cordobe još uvijek nema. Možda će ipak trebati platiti više od tih 1,5 milijuna eura, koliko je Dinamo ponudio. Također, Modri za sada odbijaju prodati Petra Sučića u Como, redove novog talijanskog prvoligaša koji je ozbiljno zagrizao za mladog Dinamovog veznjaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. kolovoz 2024 22:56