Gabriel Vidović

 Damir Krajač/Cropix
VRHUNSKI POSAO

Dinamo novog ljubimca navijača može otkupiti za 3,5 milijuna eura i prodati ga za čak 12,5 milijuna

Mladi ofenzivac pokazuje se kao veliki igrački dobitak plavog kluba, a mogao bi biti i sjajan posao
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2023. 22:02

Gabriel Vidović (19), mladić koji je u ljetnom mercatu stigao na posudbu iz Bayerna, u kratkom je razdoblju postao ljubimac Dinamovih navijača i pokazao da bi uistinu trebao biti pojačanje. Pišemo riječ “trebao” jer se nikada ne može unaprijed zaključivati, odigrao je tek tri utakmice za Dinamo, ukupno 212 minuta. Međutim, u toj minutaži zabio je dva pogotka i dva puta je asistirao.

Na svom debiju za Modre zabio je Slavenu Belupu, a u nedjelju je briljirao protiv Rudeša, zabio je pogodak i još je dva puta bio asistent. Igrao je dobro i protiv Astane, bez obzira na to što se nije upisao u rubrike strijelci i asistenti. Jasno, mnogi će kazati “Rudeš nije mjerilo”. U redu, Rudešani su stvarno skromna momčad, ali bez obzira na tu činjenicu pokazao je mnoge nogometna kvalitete, kao i protiv Farmaceuta, te protiv Kazahstanaca. Igra na poziciji lijevog krila, iako je zapravo po vokaciji vezni igrač. Trener Jakirović kaže da je on budućnost Dinama. Ali da bi postao budućnost, trebat će duže vremena ostati u plavom domu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Čestitam dečkima na ozbiljnoj utakmici. Dominirali smo od prve minute, tražili način kako da što prije damo gol. Dva dobra bijega Vidovića i dva gola, ali bitno je da nismo ništa dopustili protivniku. Jako mi je drago zbog Drmića, hat-trick, savršeno za njega jer jako dobro trenira i radi. Vidović? Zato ima ugovor s Bayernom. On donosi razliku na terenu, ima 19 godina. Svakom utakmicom je sve bolji, ima dobar učinak, samo da je zdravlja i da tako nastavi.

Naši izvori kazuju da su pregovori Dinama i Bayerna oko njegovog dolaska u Maksimir na posudbu bili iznimno teški. U jednom trenutku Bayern čak o tome nije želio niti razgovarati. Na kraju se ipak pronašao model Vidovićevog dolaska u Dinamu. Posudba mu ima rok trajanja do ljeta iduće godine. Po njenom isteku Dinamo ga može otkupiti za 3,5 milijuna eura. Ako ga ne želi otkupiti, naravno da se vraća u bavarskog giganta.

Ono što je važno, Bayern ga ne može vratiti ako ga Dinamo želi otkupiti. I tu se Dinamo maksimalno zaštitio. Ukoliko bi Vidović igrao tako dobro u Dinamu, da bi ga Bayern želio vratiti već na ljeto, onda bi ga morao Dinamu platiti 12,5 milijuna eura! Dakle, tu bi Dinamo zaradio 9 milijuna eura. To je logično, Modri su na tome inzistirali jer zašto bi u Maksimiru razvijali igrača za Bayern, zar ne? Takav je ugovor potpisan.

Dakle, ako ga Dinamo sljedećeg ljeta otkupi za 3,5 milijuna eura, Bayern može vratiti Vidovića, otkupiti ga natrag, ali će to jako skupo platiti.

Linker
17. svibanj 2024 13:49