Žan Vipotnik

 JOZE SUHADOLNIK Cropix
PROBLEMI I S FRIGANOM

Dinamo nudio milijune, Slovenci odbili! Doznajemo što se dogodilo s Vipotnikom, stigla prva reakcija s Maksimira

Možda još može doći do nekih preokreta, ali prema onome što smo saznali to će biti gotovo nemoguće
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2023. 15:48

Možda vam je već i dosadno svakoga dana čitati o tome hoće li Dinamo na ljeto dovesti Matiju Frigana, Žana Vipotnika, možda Lukasa Kačavendu ili Luku Stojkovića. Razumljivo je to, jer nakon svih tih silnih napisa i kombinacija, očekujete i nešto konkretno, nekakav dogovor oko mogućih transfera. A toga još nema... I tko zna kad će biti.

U srijedu se Dinamo javio Mariboru, došlo je do komunikacije, plavi klub je odaslao usmeno svoju ponudu koja je prema našim informacijama iznosila nešto manje od 3 milijuna eura s dodatnim bonusima. Međutim, Mariborčanima je ta ponuda bila preskromnog karaktera. Imaju oni očito, a to su nam uostalom i prije govorili, mnogo boljih ponuda od ove Dinamove, tako da je Žan Vipotnik u trenutku pisanja ovoga teksta bio daleko od Maksimira. Možda još može doći do nekih preokreta, ali prema onome što smo saznali iz maksimirskih dvora, to će biti jako teško, gotovo nemoguće...

- Okrećemo se drugim rješenjima...

To je rečenica koja je stigla iz plavog doma. Znači li to da se sad Modri klub definitivno okreće prema Matiji Friganu? Bit će još razgovora s Rijekom, ali i ovom slučaju za sada nema napretka. Izgledalo jest da je u jednom trenutku Frigan bio jako blizu Dinamu, ali sad više nije tako. Uglavnom, Dinamo ne želi i ne može licitirati. Niti prema igračima za koje su zainteresirani, a niti prema njihovim klubovima.

Dakle, kako sada stvari stoje, teško je očekivati Frigana i Vipotnika u Dinamu! Modri klub ima jasan i zapravo logičan stav. Igrači i njihovi klubovi moraju imati čvrstu želju za dolaskom u Maksimir. Priča ‘možda bih ovdje, možda bih tamo, zavisi od ponuda iz drugih klubova‘, ne zanima zg-klub u pregovorima. Uostalom, Dinamo ima određeni budžet za kupovinu igrača i ne misli ga prebaciti. Sada i u budućnosti. Ne želi se nikako da klub dođe do financijskih problema, niti je Dinamo spreman krenuti u ‘milijunsku borbu‘ s bogatijim europskim klubovima. U Maksimiru žele da se njihov klub prepozna kao razvojna sredina. Može plavi klub platiti dobro, ali ne može - nemoguće. Prijelazni rok traje do 1. rujna, ali Dinamo se želi pojačati do 5. srpnja. I dalje se gleda na sve strane. Modrima se nudi jako puno igrača i to igrača koji imaju svoj prepoznatljivi rejting, zg-klub im je zanimljiv zato što igra Europu, a posebice što može igrati Ligu prvaka. Nije nužno da će biti mladi. Dario Šimić jako puno priča s trenerom Igorom Bišćanom na temu pojačanja, mercato će biti dug.

Inače, ovo što se odnosi na Frigana i Vipotnika, odnosi se i na Kačavendu i Stojkovića. Ništa od dolaznih transfera ako će biti bilo kakve licitacije i nabijanja cijene. Dinamo će platiti onoliko koliko može.

Linker
25. travanj 2024 05:40