RONALD GORSIC Cropix
KOSTUR IZ ORMARA

Dinamo ostaje bez najskupljeg igrača u povijesti? Klub je nemoćan, za sve je kriv potez bivše Uprave

Gotovo smo sigurni da bi Bjelica želio zadržati Marka Roga, ali Cagliari ga planira vratiti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2024. 17:41

I dok se u Maksimiru glancaju detalji novih ugovora za Martina Baturinu i Petra Sučića, razmišlja se i o tome što će se ove zime dogoditi s Markom Rogom i Takuyom Ogiwarom kojima istječe posudba iz Cagliarija i Urawe Redsa. Kad je u pitanju Japanac stvar je sasvim jasna, ako se do zime ne izbori za povjerenje Nenada Bjelice, Dinamo neće otkupiti njegov ugovor.

Kad je pak Rog u pitanju, bivša uprava povukla je zaista, idemo biti blagi, neobičan poslovni potez. Makar je bolja riječ, neshvatljiv. Rog je došao kao igrač koji dugo nije igrao i koji se tek trebao vratiti nogometu na ozbiljnoj razini. Ali za Dinamo ne postoji opcija otkupa po isteku posudbe!?

Nogomet na visokoj razini

Rog se u plavom domu posve oporavio, ne samo to, postajao je sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu, konačno, nastupio je 12 od 14 Dinamovih utakmica ove sezone. Nije igrao samo na startu sezone protiv Istre 1961, te u kupu protiv Banjola. Nije postao dio udarne postave, nema niti previše ukupnih minuta, nakupio ih je 384.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Međutim, broj utakmica na kojima je nastupio kazuje da je važna opcija kad se radi o ulascima s klupe, praktički uđe na svakoj utakmici, a tri puta je bio i starter. I tako... Dinamo je oporavio Roga, koji je od maksimirskog kluba sve što mu je trebalo, vratio se nogometu na visokoj razini. Isto tako Dinamo je dobio dosta toga i od Marka (koji je po vrijednosti transfera iz Splita i dalje najskuplje pojačanje u povijesti kluba, op. ur.), momčad je imala od njegovih igara fine koristi.

Spreman za velika djela

Gotovo smo sigurni da bi ga Nenad Bjelica želio zadržati. Ali trener kao i cijeli klub su nemoćni. Cagliari će ove zime, barem tako saznajemo, Roga vratiti na Sardiniju.

Poslao je igrača za kojeg se nije znalo hoće li se uspjeti oporaviti nakon ozljede, a vraća nogometaša koji je spreman za velika djela. Bravo za Cagliari! Za Dinamo se to ne može kazati... Rog će ispasti kao kostur iz ormara bivše uprave.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. listopad 2024 17:41