Declan Rice i Adam Gnezda Čerin

 ANGELOS TZORTZINIS Afp
IMA I ODLAZAKA

Dinamo poslao ponudu za igrača koji briljira na Euru! Stiže Španjolac, a sve je bliže i zvučni HNL transfer

Jednu uslugu Modrima napravio je i bivši trener Hajduka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. lipanj 2024. 07:02

Španjolski stoper Raul Torrente (22) u srijedu bi trebao doći u Zagreb, obaviti liječnički pregled i potpisati za Dinamo. Tako će Modri riješiti jednog od dva željena stopera. Također, Dinamo je Panathinaikosu poslao službenu ponudu za Adama Gnezdu Čerina, slovenskog reprezentativca koji briljira na Euru. Isto tako, transfer Marina Šotičeka u plavi dom je pred realizacijom. To su najvažnije vijesti iz Maksimira, a ima i još jedna također važna i zanimljiva. Mlada nada Gabriel Rukavina ipak će kako sada stvari stoje na posudbu, jer teško da će se izboriti za minute u konkurenciji Marka Pjace i Arbera Hoxhe.

image

Raul Torrente

MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA

Inače, Ivan Leko napravio je uslugu Dinamu. U svoj Standard iz Liegea dovodi Marka Bulata (22) i Boška Šutala (24). Bulat odlazi na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, za koji bi belgijski klub Modrima trebao platiti 3 milijuna eura. Šutalo pak odlazi u transferu koji vrijedi - nula eura! Da, Dinamo je Šutala besplatno poklonio Standardu. I napravio sjajan posao. S oba igrača. Naime, Marko Bulat je prema našim izvorima ima godišnju plaći od 500 tisuća eura, a Šutalo otprilike isto. S obzirom da je Šutalu ugovor s Modrima imao vijek trajanja do ljeta 2027 godine, Modri su odlaskom stopera postali bogatiji za 1,5 milijuna eura! Odnosno, riješili su se njegove trogodišnje plaće. Kad još pridodamo i onih pola milijuna godišnje plaće Bulata, Dinamo je odlaskom ovog dvojca u Standard zaradio 2 milijuna eura! Ponekad ‘riješiti se plaće‘ znači dobro zaraditi. Pa, cifra od 2 milijuna eura je dovoljna za kupovinu jednog dobrog pojačanja.

image

Marin Šotiček

RONALD GORSIC Cropix

Konačno, Sergej Jakirović nije računao na Bulata i Šutala, tako da je zapravo za sve bilo najbolje da se rastanu. Klub je financijski profitirao, a igrači imaju priliku kod Ivana Leke igrati. S odlaskom ovog dvojca polako se slaže križaljka odlazaka, odnosno, kako to volimo zvati, čišćenje svlačionice. Dinamo nije otkupio ugovor Takura Kaneka, niti onaj Gabriela Vidovića, očekuje se i odlazak Mahira Emrelija. U Osijek je otišao Marko Soldo, na posudbu odlazi Nikola Čavlina, Fran Topić je otišao u Zrinjski, također bi druge klubove trebali pronaći Petar Bočkaj, Deni Jurić, Daniel Štefulj, Lukas Kačavenda se vraća u Lokomotivu....

Dinamove pripreme startaju u ponedjeljak, 1. srpnja. Bit će zanimljivo vidjeti tko će se sve pojaviti na prvom okupljanju Sergeja Jakirovića, jer doći će i oni koji realno nisu u prvom planu, a nisu pronašli klubove poput Bulata i Šutala. Recimo, u ponedjeljak bi se na treningu trebao pojaviti Petar Bočkaj, koji po svemu neće nastaviti u ciparskom Pafosu. Htjeli su Ciprani u jednom trenutku otkupiti njegov ugovor, ali je onda zapelo, nisu u idealnoj financijskoj situaciji, a imaju i problem s stranim igračima, jer moraju imati određen broj lokalno treniranih igrača. Po našim saznanjima, Bočkaj ima neke ponude, jedna po našim izvorima stiže iz bugarskog Ludogoreca. Dinamo bi kad se radi o Bočkaju možda mogao postupit isto kao u slučaju Boška Šutala. Sve je to zapravo logično i normalno, modri klub nema potrebe zadržavati igrače na koje Jakirović ne računa, a mogu biti poprilično opterećenje za blagajnu. Bolje je i igračima, jer ako im je ambicija samo sjediti na klupi ili na tribini, onda je njihova karijera u opasnosti. Uglavnom, do odlaska na pripreme u Austriju, trener Jakirović bi trebao imati konkretnu sliku onih koji će na put.

Mnogi se pitaju zašto još nije najavljen Marko Pjaca kao novi igrač Dinama? Iz jednostavnog razloga što je se još kozmetički sređuju neki detalji ugovora, a konačno, nakon što je Hrvatska ispala s Eura, Marko je otišao na zasluženi odmor. Pjaca bi trebao biti predstavljen prije odlaska u Austriju. Bruno Petković? Kao što smo pisali, on je puno bliže odlasku nego ostanku. Međutim, s tim Dinamo i nema previše veze, s obzirom na klauzulu od 2,5 milijuna eura koja vrijedi do 15. srpnja. Sve je na Petku, ako se dogovori s nekim klubom, onda će doći u Maksimir i sve riješiti. Za najkasnije dva tjedna saznat će sve oko Petkovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. lipanj 2024 07:03