FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp
DOZNAJEMO

Dinamo pregovara s novim pojačanjem! Modrima treba takav igrač, a čitav posao mogao bi se višestruko isplatiti

U svojoj je državi jedan od najtalentiranijih nogometaša i upravo je ono što na Maksimiru traže
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. veljača 2024. 10:42

Dinamov prvi ‘pick‘ za poziciju stopera je Ukrajinac Arsenij Batagov (21)! Radi se o dečku koji je igrao u svim mlađim dobnim selekcijama Ukrajine, a za U-21 selekciju odigrao je 28 utakmica. Igrao je i na prošlom Euru mladih reprezentacija, svih devedeset minuta odradio je u pobjedi Ukrajine nad Hrvatskom od 2:0. U ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo standardno je igrao na svim utakmicama, jednom je bio i kapetan, zabio je i jedan pogodak. Radi se o jednom od najtalentiranijih obrambenih igrača u Ukrajini. Za mladu ukrajinsku U-21 reprezentaciju debitirao je kod izbornika Ruslana Rotana debitirao je s 18 i pol godina...

Standardni je igrač Zorye iz Luganska, ove sezone odigrao je 19 utakmica za svoj klub (12 u prvenstvu, 4 u Konferencijskoj ligi, 2 u kvalifikacijama za Europsku ligu, te jednu u kupu). Postigao je dva pogotka, a isto toliko puta bio je asistent. Cijena je Transfermarktu iznosi mu 1,8 milijuna eura. Dakle, to su parametri u kojima Dinamo može financijski participirati. Konačno, nakon sastanka Izvršnog odbora u ponedjeljak smo saznali da plavi klub financijski dobro stoji, pa onda ne bi trebalo bi problema kad se radi u investiranje u igrače koji se žele dovesti u svlačionicu.

image

Arsenij Batagov

FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp

Po našim saznanjima krenuli su pregovori oko njegovog dovođenja u plavi dom i mogli bi se realizirati. Nakon utakmice s Goricom, trener Sergej Jakirović je kazao da Dinamo traži stopera i da je to pozicija koju će pokušati zatvoriti. Vrlo brzo ćemo vidjeti hoće li Dinamov izbor biti mladi i perspektivni Batagov, kojeg bi željeli vidjeti u Maksimiru. Dok pregovori traju ništa se ne može prejudicirati, ali naši izvori kažu da je dolazak ukrajinskog stopera blizu. No, to blizu-daleko shvatite uvjetno, blizu su bili i Brekalo i Kouao, pa od toga nije bilo ništa. Naravno, da se malo našalimo, Batagov će prvo morati proći liječnički pregled.

Modrima je zaista potreban stoper, naročito nakon spoznaje da se točno ne zna kad će se Dino Perić vratiti na travnjak. Kad pogledamo ‘mlade godine‘ ukrajinskog stopera, onda bi se ulaganje u takvog igrača moglo višestruko isplatiti. Inače, ugovor s Zoryom ima mu rok trajanja do ljeta 2025. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 09:25