NK MARIBOR
JAVIO SE SJAJNI NAPADAČ

‘Dinamo? Pričekajmo još malo, zainteresirana je i Zvezda, a ovo tražim od kluba koji me želi dovesti‘

Za sjajnog mladog Slovenca zainteresirani su i hrvatski i srpski prvak
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 17. svibanj 2023. 11:41

Posljednjih nekoliko dana sve se češće spominje ime Žana Vipotnika vezano uz klub iz Maksimirske 128. Dinamo jako želi prvog strijelca slovenske lige, a pregovori između Maribora i Dinama i dalje traju. Slovenac koji je postigao 23 pogodaka ove sezone sigurno će postati najskuplji izlazni transfer prošlogodišnjeg slovenskog prvaka.

Cijena za Slovenca spominje se između 3 i 3,5 milijuna eura što maksimirski klub zasigurno želi smanjiti. Cijelu sagu koja traje već dulje vrijeme Vipotnik je prokomentirao za slovensku Nogomaniju, a dotaknuo se i reprezentacije, aktualne karijere, bivših suigrača, ali i interesa Dinama.

- Najbitnije je da odem u klub koji me želi i koji vidi nešto u meni. Mora biti dobar klub koji mladim igračima daje šansu, a naravno tu su i ostale stvari poput grada, okruženja, lige. Dinamo je promijenio trenera, Igor Bišćan je bivši izbornik mlade reprezentacije i sigurno će se oslanjati na mlade igrače. Još je rano za te stvari. Pričekajmo još malo - rekao je Vipotnik.

Za mladog Slovenca zainteresirana je i Crvena zvezda koja je nastavila dominaciju u prvenstvu Srbije i osvojila šesti uzastopni naslov prvaka. Zbog dobrog nacionalnog koeficijenta Zvezda je iduće sezone osigurala direktan nastup u skupini najelitnijeg nogometnog natjecanja.

- Lijepo je čuti da se takav klub interesira za mene. Svi znamo da će igrati Ligu prvaka iduće sezone. Crvena zvezda je zaista velik klub, a na kraju krajeva i europski prvak. Sve ćemo uzeti u obzir i procijeniti što je najbolje za mene i moju karijeru - prokomentirao je Vipotnik.

Linker
05. svibanj 2024 20:35