Žan Celar

 Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
MODRI ‘BACILI OKO‘

Dinamo pronašao novog napadača: Na Maksimir stiže bivši igrač Rome i najbolji strijelac lige?

Postigao je 21 pogotak u svim natjecanjima minule sezone
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2024. 19:05

U zagrebačkom Dinamu su ovog ljeta bacili oko na Slovence. Nakon što se kao najveća meta ljetnog prijelaznog roka pokazao bivši igrač Rijeke i sadašnji igrač Panathinaikosa Adam Gnezda Čerin, sada se još jedan Slovenac povezuje s maksimirskim klubom.

Kako navodi slovenski Sportklub, Dinamo je zainteresiran za usluge Žana Celara. Potonji je imao izvrsnu sezonu u švicarskom Luganu, postigao je 21 gol u svim natjecanjima za crno-bijele te je izabran u idealnih jedanaest tamošnjeg prvenstva. U osnovnom djelu prvenstva je zabio 13 golova te je bio najbolji strijelac.

Interesa za usluge slovenskog predstavnika na nogometnom tržištu nakon ovakve sezone ne manjka, tim više što bivši član Maribora ulazi u posljednju godinu ugovora s Luganom što uvijek olakšava pregovore. Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 4,5 milijuna eura.

image

Žan Celar

JURE MAKOVEC Afp

Celar je karijeru započeo u Mariboru iz kojeg je kao 18-godišnjak za milijun eura otišao u Romu. Tamo se nije uspio nametnuti te nikada nije zaigrao za seniorsku momčad. Kroz posudbe u Cremoneseu i Cittadelli je "zapeo za oko" švicarskom Luganu u kojem igra nogomet karijere.

Sjajna sezona rezultirala je i pozivom u slovensku reprezentaciju za nadolazeće Europsko prvenstvo. Prema tvrdnjama Sportkluba, Celaru se sviđa ideja što bi s Dinamom igrao minimalno Europsku ligu i imao dobru šansu da zaigra u Ligi prvaka. Bila bi mu to savršena prilika za dokazivanje na razini na kojoj do sada nije imao priliku igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. lipanj 2024 19:08