Boško Šutalo

 DAMIR KRAJAC Cropix
PROBLEMI S OZLJEDAMA

Dinamo se oprostio od igrača za kojega je dao milijune: Odlazi kod starog suigrača i bivšeg Hajdukovog trenera

S Dinamom je osvojio pet trofeja od čega dva naslova prvaka, jedan Kup i dva Superkupa
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 11:56

Nakon dvije godine u Maksimiru, Boško Šutalo napustio je Dinamo, potvrdio je klub na službenim stranicama. Branič je u zagrebački klub stigao u ljeto 2022. iz Atalante za četiri milijuna eura, čime je, prema Transfermarktu, drugi najveći ulazni transfer Modrih u povijesti, skuplji je bio jedino Marko Rog, kojega je Dinamo RNK Splitu platio pet milijuna eura.

Šutalo će klub napustiti besplatno, nakon kalvarije s ozljedama zbog kojih mu je mandat bio isprekidan, a njegova nova destinacija bit će Standard Liège. U taj belgijski klub, kojemu je Ivan Leko trener, prošloga tjedna otišao je i Marko Bulat, Šutalov suigrač iz dana u Dinamu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Maksimirski se klub od Šutala oprostio objavom na službenoj stranici.

"Dvaput su ga u Dinamu sputavale ozljede, dvaput se vraćao nakon dugotrajnih oporavaka, a ovoga je ponedjeljka zaključio svoju maksimirsku epizodu. Boško Šutalo nakon pune dvije godine napušta Dinamo, a karijeru će nastaviti u belgijskom Standardu iz Liegea.

U svojoj je premijernoj sezoni s plavima, u ljeto 2022., odigrao važnu ulogu na putu ka Ligi prvaka, sudjelovao u pobjedi protiv bugarskog Ludogoretsa u Zagrebu s 4:2, a potom i u play-offu za ulazak u grupnu fazu, u velikih 4:1 protiv norveškog Bodø/Glimta. Štoviše, za plave je debitirao u pobjedi protiv Istre s 4:1, a svoju premijeru okrunio i pogotkom. No, ozlijedio se već krajem kolovoza, u svom osmom službenom nastupu za plave, i to na iznimno neugodnom i nimalo prikladnom terenu u gostima u Šibeniku.

Iako mlad, još je i prije dolaska u Maksimir uspio skupiti međunarodno iskustvo nastupajući u Italiji za Atalantu i Veronu, dok je s mladom hrvatskom reprezentacijom zaigrao u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2021.

Ipak, maksimirsku epizodu obilježila je ozljeda u Šibeniku zbog koje je pauzirao gotovo godinu dana. Na teren se vratio krajem kolovoza u zagrebačkoj pobjedi protiv praške Sparte s 3:1 u prvom dvoboju play-offa Europa lige. Pehovima tu nije bio kraj jer uslijedila je i nova ozljeda sredinom prosinca u maksimirskoj pobjedi protiv kosovskog Ballkanija. Ovaj je put stanka trajala nešto dulje od dva mjeseca, vratio se u pobjedi protiv Gorice s 4-0 u četvrtfinalu Kupa.

S Dinamom je osvojio pet trofeja od čega dva naslova prvaka, jedan Kup i dva Superkupa. Upisao je 27 nastupa uz jedan pogodak, a dodamo li i prijateljske dvoboje ukupna brojka penje se na 32 utakmice.

Dragi Boško, hvala na zajedničkim danima i ugodnoj suradnji i sretno u nastavku karijere", stoji u objavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. kolovoz 2024 01:06