Mirko Barišić i Vlatka Peras

 GORAN MEHKEK/Cropix
Tomislav Juranović
TEŽAK PRIJELAZNI ROK

Dinamo si je sam kriv za medijsku ‘hajku‘. Pitanje je ima li netko petlje preuzeti odgovornost

Iako se u Maksimiru radi prekovremeno, cijeli mercato po Modre je iznimno zahtjevan
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 02. veljača 2024. 22:44

Koffi to go, ili ipak - Koffi to no? Naime, Dinamo je spreman čekao potvrditi transfer bjelokošćanskog desnog beka Koffija Kouaa (25) iz Metza, u transferu teškom oko milijun i pol eura, no premda je sve bilo spremno, Koffi je pao na liječničkom pregledu! Dijagnosticiran je, čujemo, četvrti stupanj oštećenja hrskavice koljena.

Dinamo je zatražio dodatna osiguranja, manju odštetu i plaću, no do konačnog dogovora nije stiglo. Iz modrog tabora okrenuli su se drugim rješenjima, jedno od njih je i bivši hajdukovac Fran Tudor (29), član poljskog Rakowa, no, koliko doznajemo on nije jedini. "Postoje još tri-četiri opcije", kažu izvori za Jutarnji, potvrđujući da je pitanje desnog beka prioritetno, a tek onda dolazi na red rješavanje eventualno još jednog stopera.

Radi se, dakle, prekovremeno, ali cijeli mercato po "modre" iznimno je težak. Priča oko Brekala, zatim prodaja Ljubičića, činjenica da je i Ogiwara stigao u procesu oporavka, a sada, eto, i Kouao. U situaciji kada ne postoji jasna linija odlučivanja i odgovornosti oko pojačanja, odnosno kada se sve odrađuje u množini, izgleda da sreće nema. Valjda će je biti, jer Dinamu je to nasušno potrebno. Iz kluba pritom šute. Donedavno nisu. Dapače. Jer su tada imali - Darija Šimića. Ima li sada netko petlje preuzeti odgovornost na sebe?

Bilo bi izvrsno vidjeti kako bi se Uprava oglasila da je netko, imenom i prezimenom, stajao iza fijaska dolaska Brekala

Podsjetimo, tijekom ljeta Šimić je kao odgovorni potpisao dolaske Bernauera, Mihajličenka i Kaneka. Prvi je ocijenjen lošim, drugi je otpisan iako je stigao sa sličnim zdravstvenim kartonom kao što je (trebao) Kouao, ali po vrlo povoljnim financijskim uvjetima, dok se trećeg gledalo kao promašaj, sve dok nije "okrenuo" Lokomotivu. Pritom, u rijetkim medijskim istupima, Uprava, recimo Darko Podnar, sve loše stavljala je na račun sada već odavno bišeg člana Uprave zaduženog za sportska pitanja. Njega i njegova sportskog sektora, tvrdeći pritom da su određene ideje Šimića i njegova tima odbijene od strane Uprave isključivo u "interesu kluba".

image

Robert Ljubičić

GORAN MEHKEK/Cropix

Potrebna je, naravno, dublja analiza, ali recimo da je, citiramo, odbijen transfer Bakrara iz Istre za 1,6 milijuna eura, što je ekvivalent dolasku Hohxe iz Belupa, kada se u obzir uzmu druga "prebijanja". Možda i manji. Je li Hoxha bolji od Bakrara, ostavljamo na daljnju raspravu. Nadalje, bilo bi izvrsno vidjeti kako bi se Uprava oglasila da je netko, imenom i prezimenom, stajao iza fijaska dolaska Brekala, ili da je netko, u slučaju Ljubičić, prvotno odbio tri milijuna eura, a onda par sati kasnije pristao na tri i pol milijuna eura, iako se apriori tražilo - pet.

Mjesecima najavljuju sportskog direktora, kojega nisu doveli. Uzdajući se očito da bolje mogu sami

Možda netko nekad objasni da je to dobar pregovarački posao. Sada, ali i u kontekstu budućnosti i budućih pregovora. Naposljetku, i Ogiwara je, dakle, stigao načet, a glavni "pick" na mjestu desnog beka, momak koji je ove jeseni za Metz, 15-plasiranu momčad Ligue One, odigrao deset utakmica, pada na liječničkom, iako ima gora koljena od Mihajličenka.

Ugrubo, ako analiziramo ljeto i zimu - bio je problem Kaneko, sada je doveden Ogiwara. Bili su problem Bernauer i Mihajličenko, sada se želi dovesti Kouao. Bio je problem Bakrar, doveo se Hoxha. Bio je problem što se nisu doveli Pjaca i Pašalić, sada se propustio Brekalo... Tada se tražila odgovornost, a sada se od nje - bježi.

To je nažalost činjenica planeta Dinamo.

Kako god, Dinamo je sada tu gdje jest. I ima još desetak dana da osnaži momčad za borbu tešku naslova prvaka. Za to ima vremena, nadajmo se i resursa i adekvatne pameti i kapaciteta. Mnogi će reći da se trenutno događa nesmiljena hajka na Dinamo, ali, ruku na srce, za takvu percepciju krivi su si sami... Uostalom, mjesecima najavljuju sportskog direktora, kojeg nisu doveli. Uzdajući se očito da bolje mogu sami. Produkt takve odluke očituje se upravo ove zime.

Da u klubu postoji jasna krivulja odgovornosti, onda bi se i račun znao ispostaviti. Igrajući na kartu vlastitog znanja i kompetencije, sada za sve dobro, ali i ono loše odgovaraju - oni, baš kao ljetos Dario Šimić: Vlatka Peras kao predsjednica te Darko Podnar i Danijel Tomačić kao članovi Uprave.

Linker
02. svibanj 2024 23:22