GORAN MEHKEK Cropix
KADROVSKA KRIŽALJKA

Dinamo sve dogovorio s novim pojačanjem, riješeno je pitanje desnog krila! Uskoro stiže i igrač Rome

Dinamo će za desnokrilnog napadača platiti 1,8 milijuna eura
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 11:25

Eto, konačno je i to riješeno, Juan Cordoba novi je igrač Dinama. Najavili smo ga već prije nekoliko tjedana, napisali tada da će biti novi član maksimirske svlačionice, ali sad je i defitivno potvrđeno. Odužilo se, bilo je nekih sitnih problema s načinom plaćanja, no na kraju se sve ispeglalo i želja modrog kluba trebala bi sredinom tjedna stići na liječnički pregled, te potpisati četverogodišnji ugovor s Modrima. Sigurno ste već ovih dana pročitali da je 21-godišnji Kolumbijac koji stiže iz Deportiva iz Calija desnokrilni napadač. Dinamo će za njega platiti 1,8 milijuna eura.

Možda je i važnija vijest od toga da dolazi Cordoba informacija da njegovim dolaskom Dinamo odustaje od Marca Pašalića! Probao je maksimirski klub dovesti hrvatskog reprezentativca iz Rijeke, ali cijena koju je postavio čelni čovjek Nevere s Kvarnera Damir Mišković bila je previsoka. Probalo se na razne načine, čak se razgovaralo o nekim kompenzacijama, osim novaca bili su u igri i dogovori oko mogućeg odlaska Darija Špikića na Rujevicu, ali Mišković nije previše popuštao kad je u pitanju ‘šuška‘. Nešto malo je spustio cijenu transfera, ali i dalje je to bilo previše za Dinamov ukus. No, istina jest da se Dinamo zaista trudio dovesti Pašalića. Pa čak, istine radi, malo je plavi klub i kalkulirao s dolaskom Cordobe upravo zbog Pašalića. Čekalo se negdje da će dogovor s Rijekom ipak biti dovršen. Ali očito nije bilo moguće.

Dobar posao Marka Marića

Zato se onda definitivno odlučilo da se dovede Cordoba, mladi Kolumbijac koji je po svemu trebao biti pojačanje za Dinamo. Kao što vidite, aktualni prvaci su se skroz okrenuli stranom tržištu. Dovedeni su Mmaee, prije njega Pierre-Gabriel i Torrente, sad je tu Cordoba. Nije da u plavom domu nisu željeli kupovati na domaćoj sceni, htjeli su Modri osim Pašalića i Miereza, ali sve je to bilo preskupo. Domaći klubovi će ipak u budućnosti morati shvatiti da zg-klub više neće plaćati ogromne cijene za njihove igrače. Makar je naravno sasvim legitimno da svaki klub može tražiti koliko hoće za svoje igrače. Sportski direktor Marko Marić je ovog prijelaznog roka bio u punoj formi, kad je vidio da ne ide u domaćem dvorištu posegao je za stranim. Kao što smo vidjeli, to strano tržište donijelo je Dinamu mnogo toga dobroga. Pierre-Gabriel se pokazao kao vrhunski igrač i pojačanje, na istom je tragu Marokanac Mmaee, dobrim se pokazao i Španjolac Torrente. Kao što se očekuje i da će Cordoba biti pravi ‘bingo‘.

Modri idu i po lijevog beka Rome

Ima još vijesti s Maksimira. Dinamo je pred dovođenjem još jednog stranca, Jana Oliverasa! Radi se o nogometašu Rome, poniklom u Espanyolu koji je s svega 12 godina prešao u Barceloninu školu nogometa i prošao četiri godine famozne La Masije. Ima 19-godišnjak, španjolski U-19 reprezentativac još ponuda, ali po onome što saznajemo, zaista je blizu plavom domu. Njegov menadžer je jedan od najutjecajnijih nogometnih zastupnika, Pinhas Pini Zahavi. On je veliki prijatelj Velimira Zajeca, pa su zato završni dogovori u tijeku. Olivares može igrati na nekoliko pozicija, ali je primarno lijevi bek. Ako neće odmah biti pojačanje, svakako je ulog za budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. kolovoz 2024 15:50