Takuro Kaneko

 RONALD GORSIC Cropix
PREPRODAJA ILI POJAČANJE?

Dinamo već na zimu otkupljuje Kaneka: Modri već imaju kupca iz Bundeslige za Japanca koji je sve oduševio?

Japanci tvrde kako na Maksimiru već imaju ponudu za Kaneka, no pitanje je hoće li ga Modri prodati
Piše: SNObjavljeno: 28. prosinac 2023. 09:10

Takuro Kaneko je u Dinamo stigao na mala vrata i činilo se kako će biti veliki promašaj Modrih. Brojne su kritike upućene i Dariju Šimiću koji ga je doveo jer 25-godišnji Japanac nije odmah pokazao što zna.

Ipak, krilni se napadač nakon nekog vremena trgnuo, prilagodio na novu sredinu, uspostavio komunikaciju s trenerima i prometnuo u jednog od najboljih igrača Dinama u prvom dijelu sezone. Za Dinamo je odigrao 18 utakmica i zabio tri gola te upisao šest asistencija, a požrtvovnošću i energijom je osvojio navijače.

Kaneko je na Maksimir stigao iz japanskog Sappora. Dinamo ga je posudio na godinu dana i tu posudbu će platiti 400.000 eura, a onda ima pravo otkupa za 1.1 milijun eura. Izgleda da će Dinamo upravo to napraviti i to ne na ljeto, već odmah ove zime.

Razlog tome, osim Kanekovih sjajnih igara, je taj što Modri već imaju kupca za Japanca. Barem tako tvrdi japanski Goal koji piše kako bi ga Dinamo otkupio da ga na ljeto može prodati dalje za puno veći novac. Prema njima, već sada postoji ponuda Freiburga u kojem ga čeka njegov sunarodnjak Ritsu Doan, također krilni napadač.

Njemački prvoligaš je spreman platiti šest milijuna eura odštete i dodatna dva milijuna na ime bonusa. Iako bi Dinamo tako odmah zaradio velik novac, vjerojatnije je ipak da će Kaneka otkupiti i čekati da mu vrijednost još više skoči i da na Maksimir stigne još ozbiljnija ponuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 03:57