Dominik Livaković

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
AKCIJA NA MAKSIMIRU

Dinamo zvao Livakovića u pomoć. Šalju ponudu za igrača koji će ublažiti šamar zbog Brekala

Svjesni su u maksimirskom klubu da su uprskali, debelo uprskali s Brekalom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. siječanj 2024. 14:50

Naravno da nikome u Maksimiru nije drago što je priča oko dolaska Josipa Brekala završila ovako kako je završila. Još bi kako-tako podnijeli da Brekalo nije došao u Dinamo, da je odlepršao negdje drugdje. Bilo gdje, na bilo koje svjetske meridijane. Ali u Hajduk!? To boli, jako boli sve u plavom domu. Bio je to zaista ogroman šok. Nitko nije vjerovao da se tako nešto može dogoditi.

Čak i u subotu, kad su već svi mediji objavili da Brekalo ide u Hajduk, iz nekih maksimirskih izvora smo čuli “to još nije gotovo”. Nadali su se u Dinamu da se to neće dogoditi... Ali dogodilo se. I ako nas pitate misle li u Maksimiru da su doživjeli veliki poraz, da su dobili šamar iz Splita, odgovor će biti - da! Nitko nam nije rekao “nek’ je otišao u Hajduk, baš nas briga”. Svjesni su da su uprskali, debelo uprskali. Jedan je to od većih gafova maksimirskog čelništva otkako je HNL-a.

image

Ryan Kent

Aa/Abaca Press/profimedia

Ali to je tako, Brekalo je prošlost, pa su se u plavom domu ponovno okrenuli zimskom mercatu koji još traje. Opet se jako aktivirala priča koju smo poslali još s rovinjskih priprema - Dinamo i dalje želi dovesti Engleza Ryana Kenta iz Fenerbahçea. Iz Maksimira je odaslana ponuda, sad se čeka odgovor, koji u ovom trenutku još nije stigao. Modri igraju na kartu da prijelazni rok u većini ozbiljnijih liga završava do 1. veljače, a u Saudijskoj Arabiji, koja je ovom prilikom vrlo bitna, do 30. siječnja u ponoć.

Podsjetimo što smo već pisali... Kenta u Al-Ettifaqu želi Steven Gerrard, a Kent je poručio da bi u Arabiju otišao samo za izdašan ugovor.

Kažu nam naši maksimirski izvori da bi Kent zaista bio pravo pojačanje, da je vrlo ozbiljan igrač koji može igrati na obje krilne pozicije. Dodaju da bi njegov dolazak bio pravi odgovor Hajduku na angažman Brekala. Čak smo čuli da su iz Dinama zvali Dominika Livakovića, vratara Fenerbahçea, kako bi uvjerio Kenta da dođe u Dinamo. Ne sumnjamo da će Livaković pomoći, ali ipak će na kraju odluku donijeti Kent. Iako će se teško isprati gorak okus zbog odlaska Brekala u Hajduk, dolazak Kenta mogao bi ga barem zamaskirati.

Linker
19. svibanj 2024 08:51