Tibor Halilović

 COR LASKER Afp
POPUNJAVA SE SVLAČIONICA

Dinamovo dijete se vratilo kući, maksimirski klub predstavio novog igrača: ‘Iznimno sam uzbuđen zbog povratka‘

Dojučerašnji član nizozemskog Heerenveena, od ovoga je ponedjeljka ponovno u modrom domu
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2023. 16:22

Kao što smo najavili, Dinamo je potvrdio dolazak novog igrača, Tibora Halilovića.

Praktički istodobno je krenuo u osnovnu školu i u Dinamovu akademiju, kroz vrata maksimirskog kluba ušetao je sa šest i pol godina, prošao sve uzrasne kategorije, bio je kapetan i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji, prve seniorske korake načinio u Dinamu II, došao i do prvog sastava u kojem je, doduše, samo bio u zapisniku i još uvijek čeka na premijerni nastup... Sada bi, sedam godina nakon odlaska iz Maksimira, napokon mogao i debitirati u najdražem dresu. Nekadašnji daroviti maksimirski junior, Tibor Halilović, dojučerašnji član nizozemskog Heerenveena, od ovoga je ponedjeljka ponovno igrač Dinama!

U momčadi trenera Sergeja Jakirovića osnažit će konkurenciju u sredini veznog reda, kako u ofenzivnom tako i defenzivnom dijelu, bilo kao “osmica” ili “desetka”. Rođen je 18. ožujka 1995. u Zagrebu, u maksimirsku školu došao 2002., a nakon što je prošao sve mlađe uzraste, prve je seniorske minute upisao za Dinamo II, i to od samog formiranja druge momčadi s kojom je u njenoj premijernoj sezoni izborio ulazak u Drugu HNL. Prethodno je zablistao i u juniorskoj momčadi s kojom je 2013. godine osvojio međunarodni juniorski turnir Mladen Ramljak.

U svibnju 2014. Halilović se našao i u zapisniku prve momčadi, bio je na klupi u predzadnjem kolu u zagrebačkom dvoboju protiv Istre 1961. Ipak, dvije godine nastupao je za Dinamo II gdje su mu između postalih suigrači bili i Dani Olmo, Borna Sosa, Nikola Moro, Ivan Šunjić, Josip Brekalo, Amer Gojak...

U ljeto 2016. prešao je u Lokomotivu, a godinu kasnije potpisao za poljsku Wislu iz Krakowa u kojoj je proveo godinu i pol. Od siječnja 2019. do siječnja 2021. igrao je za Rijeku, a zadnje dvije i pol godine član je nizozemskog Heerenveena.

S Rijekom je bio dvostruki osvajač hrvatskog Kupa pri čemu je u objema finalnim utakmicama bio i strijelac: 2019. u pobjedi protiv Dinama s 3:1 u Puli i godinu kasnije u slavlju protiv Lokomotive u Šibeniku s 1:0. U dresu Rijeke bio je i doprvak 2019., a ujesen 2020. igrao i u grupnoj fazi Europa lige.

image

Tibor Halilović

ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia

Od siječnja 2021. igrao je za Heerenveen s kojim je bio polufinalist nizozemskog Kupa i gdje je već nakon jedne polusezone dobio dres s brojem 10 i postao dokapetan, a neko vrijeme predvodio momčad i u kapetanskoj ulozi.

U Dinamu će, dakako, naići i na poznata lica – u Lokomotivi je igrao zajedno s Dinom Perićem i Danijelom Zagorcem dok su mu u Rijeci suigrači bili Ivan Nevistić i Luka Menalo.

"Iznimno sam sretan i uzbuđen zbog povratka u svoj Dinamo. Velika mi je čast i zadovoljstvo ponovno nositi plavi dres i jedva čekam dati svoj maksimum na terenu kako bih pomogao momčadi u postizanju glavnih ciljeva - obrane naslova prvaka i što boljeg plasmana na europskoj sceni. Hvala i klubu što mi je omogućio povratak u Dinamo. Na meni je da opravdam očekivanja i da se što prije uklopim u momčad trenera Jakirovića", izjavio je Halilović po povratku u Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 19:28