Marin Šotiček

 RONALD GORSIC Cropix
NOVI VELIKI PREOKRET

Dinamu propao veliki transfer: Marin Šotiček ima novi klub, ne dolazi na Maksimir!

Dinamo i Lokomotiva sve su dogovorili, ali Šotičekova strana nije bila zadovoljna financijskim uvjetima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2024. 15:59

Marin Šotiček u četvrtak odlazi na liječnički pregled u Basel! Ako sve bude u redu s zdravljem, mladi desnokrilni napadač potpisati će za taj švicarski klub, a Lokomotiva bi trebala zaraditi oko 3 milijuna eura. A još u srijedu prijepodne činilo se da bi Šotiček mogao postati igrač Dinama. Uostalom, trener Sergej Jakirović nam je u intervjuu na odlasku Modrih iz Bad Radkersburga govorio kako je Marin najbliži Dinamu od svih igrača o kojima se pisalo kao budućim akvizicijama. Konačno, Šotiček je još u srijedu prijepodne odradio trening pod paskom trenera Lokosa, Silvija Čabraja. Nakon tuširanja je krenuo spremiti putnu torbu za Švicarsku.

Naravno, nije njegov odlazak u Basel novost, o toj ponude se pisalo prije mjesec dana, ali onda je priča okrenula i činilo se da će mladi U-21 hrvatski reprezentativac završiti u Maksimiru. Dinamo i Lokomotiva sve su dogovorili, ali Šotičekova strana nije bila zadovoljna s financijskim uvjetima, pa se povukla iz pregovora. Činilo se da Modri potpuno odustaju od Šotičeka, ali se onda opet pojavila vijest da se stvari opet okreću, te da bi Šotiček na kraju ipak mogao odijenuti plavi dres.

Dobijali smo s raznih izvora vijesti da se radi samo o formalnostima, tako je očito mislio i Dinamov trener Jakirović. Međutim, eto, stiglo je do ponovnog zaokreta i eto Marina prema Baselu. Dinamo nije mladom igraču mogao ponuditi ono što su mu ponudili Švicarci i zato je otišao prema ‘zemlji banaka i čokolade‘.

Modrima je sad ostala samo trka za dvojicom igrača koji bi trebala doći na za Modre deficitarnu poziciju desnog krila, Marcom Pašalićem i Kolumbijcem, Juanom Cordobom. S tim da nam se ovog trenutka čini da je Cordoba ipak bliže.. Teško Dinamo dovodi domaće igrače. Jedino je uspio s Markom Pjacom. Hrvatska nogometna roba je stvarno skupa, preskupa za društvo iz Maksimirske 128. S druge strane, nekako nam se čini i da se ne treba previše ‘trgati‘ za domaćim igračima koji ne žele u Dinamo i kojima je na pameti samo novac.... Koji kad krenu prema Maksimiru vide samo brojke i ništa drugo. Znamo da je nogomet danas veliki biznis i da se od toga ne može pobjeći, ali ipak...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. srpanj 2024 16:03