ZELJKO PUHOVSKI Cropix
NOVOSTI IZ MAKSIMIRA

Dinamu stigle nove ponude za Šutala, na meti je uglednih Engleza! Čudna situacija oko Kačavende i Stojkovića

Dinamo je, za obojicu poslao ponudu ukupno tešku pet milijuna eura, ali mobiteli šute. Gdje je zapelo?
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 14:30

U Maksimir su stigle još dvije bogate ponude za srednjeg braniča Josipa Šutala! Prema riječima Dinamovih čelnika, obje su "doletjele" s Otoka, engleski klubovi West Ham i Nottingham Forest iskazali su veliko zanimanje za reprezentativca Plavih i čini se da će ta utrka za dovođenjem Šutala biti još kako napeta i zanimljiva...

Obje su ponude otprilike teške kao i nedavno odbijena Ajaxova. Dakle, nudi se 20 milijuna eura, plus bonusi, plus postotak (20 posto) od sljedećeg transfera. Ajaxov je sportski direktor, Sven Mislintat, neobavljena posla u četvrtak napustio Plavi salon, ali dogovoreno je da će se kontakti nastaviti u dolazećim danima. Razgovarat će se, dakako, i s Englezima, očekuje se i još poneka ponuda, a sve se glasnije priča da bi se još jedan njemački klub (osim Leipziga) trebao uključiti u ovaj transferni izazov.

No, za Dinamove je navijače u ovom trenutku najvažnije da nikakve prodaje neće biti prije 16. kolovoza, dakle o odlascima će se razmišljati tek nakon dvoboja s AEK-om u 3. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligu prvaka. Livaković, Šutalo, Ivanušec i Petković predvodit će Plave u obje utakmice s grčkim prvakom.

Međutim, do prvoga dvoboja u Ateni (utorak, 20.45 sati), maksimirsku bi svlačionicu mogao napustiti Luka Menalo. Nije bio među kandidatima za utakmicu s Goricom i intenzivirani su razgovori s Rijekom, na Rujevici žele vratiti ovoga napadača koji je prije dvije godine ostavio dobar dojam. Menalo, nadalje, želi igrati, nema ništa protiv promjene sredine, ali uz jedan uvjet – posudba ne dolazi u obzir, nego samo raskid ugovora, koji mu s Dinamom vrijedi do ljeta 2026. godine. A u Maksimiru ne misle Menala besplatno pustiti, vidjet ćemo hoće li se Dinamo i Rijeka dogovoriti oko visine odštete.

Čudna je situacija oko transferne "trakavice" vezane uz Lokomotivine mladiće, Luku Stojkovića i Lukasa Kačavende. Krajem prošloga tjedna Dinamo je, za obojicu, poslao ponudu na Kajzericu, ukupno "tešku" pet milijuna eura plus bonusi i postotak od inozemnog transfera, no zasad odgovora nema. Gdje je zapelo? Tko to zna...

Cure glasine da na Kajzerici čekaju poziv iz Maksimira, kao definitivnu potvrdu te ponude, a u Maksimiru, pak, očekuju povratno javljanje Lokomotive!? A mobiteli šute... Sve se nekako odužilo, a razmišljanje "čemu žurba, nigdje ne gori", definitivno nije dobro u ovoj situaciji. Uglavnom, dojma smo da Dinamo ne bi smio kroz prste propustiti dvojac s Kajzerice, bio bi to, u slučaju realizacije, posao s vrlo malim rizikom. Odnosno, veliki propust maksimirskoga vodstva, ne ostvare li se ti transferi.

U Zagreb je u subotu doputovao Alžirac Yacine Titraoui, 20-godišnji veznjak, koji će u ponedjeljak biti na liječničkom pregledu. Bude li sve u redu, potpisat će četverogodišnji ugovor s Plavima i u Dinamu će zarađivati oko 150.000 eura godišnje. Njegov dosadašnji klub, Paradou, dobit će na ime odštete pola milijuna eura, plus postotak od budućeg transfera.

Linker
21. travanj 2024 03:57