CHRISTOF STACHE Afp
Riješen nastavak karijere

Dion Drena Beljo odbio Dinamo i Hajduk te još šest ponuda da bi sada izabrao novi klub! Evo što je presudilo

Financijske ponude Dinama i Hajduka bile su i povoljnije od Rapidove
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. srpanj 2024. 18:53

U ponedjeljak će u Beču 22-godišnji Dion Drena Beljo obaviti liječničke preglede i odmah potom potpisati ugovor za Rapid! Tako je dojučerašnji igrač Augsburga nakon godinu i pol odlučio revitalizirati svoju inozemnu karijeru, prihvativši bečki klub prije svega zbog predočene mu vizije kluba, odnosno, uvjeravanja trenera Roberta Klausa da ga vidi kao važnog aktera svoje momčadi.

Klaus je 39-godišnji njemački trener, koji je bio pomoćnik i Rangnicku i Nagelsmannu, te mu je Rapid prva samostalna "akcija". Pobornik je igre, a ne samo agresivne i intenzivne trke. Beljo je imao vrlo konkretne (i vrlo korektne) ponude Dinama i Hajduka, uz one iz Genoe, Hoffenheima, St. Paulija, Bochuma, Twentea i LASK-a.

Štoviše, financijske ponude Dinama i Hajduka bile su i povoljnije od Rapidove, te su oba kluba iskazala veliku želju da dovedu Belju. No, naposljetku se Rapidova opcija pokazala najpogodnijom, a Bečani imaju pravo otkupa Beljina ugovora od Augsburga, koji traje do 2027. godine. Podsjetimo, Nijemci su za njega platili Osijeku odštetu od 3 milijuna eura, od čega je 10% pripalo Istri 1961.

Linker
06. rujan 2024 04:52