Stipe Biuk

 BRENTON TSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
SLUŽBENO

Dogovoren novi posao oko Stipe Biuka: Bivši hajdukovac stavio potpis, evo koliko će zaraditi Bijeli

Više nema nagađanja, poznato je gdje krilni napadač nastavlja karijeru
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. srpanj 2024. 16:37

Putovi Real Valladolida i Stipe Biuka i dalje će biti povezani nakon dogovora postignutog s Los Angeles FC o prijenosu njegovih prava. Na taj način, a nakon Biukove posudbe u drugoj polovici prošle sezone, krilni napadač potpisao je s Real Valladolidom do 30. lipnja 2029. godine, objavio je španjolski klub.

Potvrda je to i odlične vijesti za Hajduk kojemu bi po ovom ugovoru trebalo pripasti čak 800.000 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Los Angeles FC je Hajduku platio odštetu od 6.500.000 eura, a u ugovoru je i stavka da 20 posto od idućeg transfera pripada Hajduku. Budući da Biuka Valladolid kupuje za 4.000.000 eura, to znači da će Hajduk dobiti 800.000.

Kada se zbroji inicijalna odšteta, ovaj postotak te dio isplaćenih bonusa, Hajduk je ukupno za Biuka dobio oko 8.000.000 eura.

Španjolci su zadovolji pa dalje pišu:

- Prošavši kroz omladinske pogone NK Solin i Hajduk Split, s kojima je stigao do prve momčadi i osvojio Kup Hrvatske 2022., Biuk je u siječnju 2023. napustio domovinu i potpisao za Los Angeles FC. S američkom momčadi bio je doprvak MLS-a i Campeones Cupa, prije nego što je u siječnju prošle godine stigao na posudbu u Zorrillu. Već je dao svoj obol napredovanju u jedanaest odigranih utakmica u kojima je imao i asistenciju.

S 21 godinom, krilni napadač nastavit će u Real Valladolidu, gdje će nastaviti doprinositi svojom svestranošću u napadu, budući da može igrati na oba krila. Biuk, koji je sezonu završio kasno zbog obveza s Hrvatskom do 21 godine, u predsezonu će krenuti nekoliko dana kasnije, baš kao i Machis.

Linker
25. kolovoz 2024 21:19