AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/afp/profimedia
POKRENUO REVOLUCIJU

‘Dolazak Cristiana Ronalda promijenio je sve! Vjerujte mi, puno će igrača na ljeto doći u Saudijsku Arabiju‘

Hrvatski trener u arapskom svijetu, nekoć na klupi prvoligaša Damaca
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 12. lipanj 2023. 06:52

Nedavno je Krešimir Režić, splitski trener koji je više od dvije godine sjedio na klupi Damaca, u razgovoru za SN govorio o boomu nogometa u Saudijskoj Arabiji i pravoj revoluciji koju je svojim dolaskom u tu zemlju pokrenuo Cristiano Ronaldo. Sa svojim je klubom, štoviše, Krešić i igrao protiv Ronaldove momčadi Al-Nassra, a Portugalac je tom zgodom zabio hat-trick...

- Stadion je bio rasprodan već tri dana prije utakmice, a cijene ulaznica otišle su u nebo u odnosu na ranije. Mamac velikog kluba Al Nassra i dolazak Cristiana Ronalda jednostavno je sve promijenio, cijelu ligu je okrenuo naglavačke. No, mi smo svi sretni i zadovoljni tim njegovim dolaskom u Al Nassr jer je i vrijednost svakog od nas sada viša, sama liga dobila na vrijednosti i značaju. Postavljamo se na značajno mjesto na mapi svjetskog nogometa - rekao je Režić.

Kako je vama bilo voditi momčad protiv takvog velikana?

- Stvarno guštam biti na ovoj razini. Svi znamo da ovo nije europski nogomet, ali morate znati da je saudijska liga već prije bila najjača u Aziji, te se može mjeriti s mnogim drugim ligama. Biti dio ovakvog folklora je privilegij. Kad vidite samo koji treneri tu dolaze, onda jednostavno morate biti sretni. Eto, vodio sam utakmicu protiv Al Nassra u kojem igra Cristiano Ronaldo, a trener im je Rudi Garcia, koji je bio trener Rome i Lyona. Te stvari govore same za sebe.

Što je Ronaldov dolazak u Saudijsku Arabiju promijenio u tamošnjem nogometu?

- Na svakoj utakmici od njegova dolaska stadioni su bili rasprodani. Ulaznice su 10 do 15 puta skuplje nego inače, a vjerojatno će se tako nastaviti i ubuduće. Sam saudijski nogomet bio je na dobroj razini i prije Cristianova dolaska, Al Hilal je sudjelovao u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, dok je Saudijska Arabija na Svjetskom prvenstvu u Kataru pokazala da je riječ o jednoj ozbiljnoj reprezentaciji. No, ipak se mora reći da je Ronaldov dolazak donio velike promjene, to je vrhunski marketinški potez. Svi mi s nestrpljenjem očekujemo koji će to igrači na ljeto doći u Saudijsku Arabiju, a vjerujte, bit će ih jako puno - podvukao je Režić u nedavnom javljanju za SN.

Linker
05. svibanj 2024 20:35